Power-coaching in het studiejaar 2016/2017 van start

Met een startbijeenkomst op 20 september jl. is voor POWER het nieuwe coachingsjaar 2016/2017 begonnen voor de Hogeschool Utrecht, locatie Amersfoort.

Na het studiejaar 2015/2016, waarin wij de coaching professionaliseerden, is besloten om de coaching al vanaf het begin van het studiejaar open te stellen. Dat is verstandig gebleken want de animo is groot. Binnen een week kwamen er al vele coachingsaanvragen binnen. Die worden doorgespeeld naar de vijftien Power-coaches die er op dit moment zijn.

De coachingsaanvragen vallen in drie categorieën:

  • Taalondersteuning (spelling, zinsbouw, samenvatten, werkstukken maken e.d.)
  • Leren studeren aan het HBO (leren leren, plannen, discipline, samenwerken e.d.)
  • Persoonlijke vraagstukken (grenzen stellen, faalangst e.d.)

Op alle drie vlakken kunnen de Power-coaches ondersteuning bieden. Ieder heeft zo zijn/haar eigen expertise en die is leidend voor de koppeling van student aan coach. De Power-coach heeft per jaar twee à drie studenten in coaching, soms twee tegelijkertijd. Per jaar stroomt dus een aardig aantal studenten door de coaching.

Het zullen er dit jaar zoveel zijn dat ondanks de mooie groep van vijftien coaches er toch nieuwe coaches geworven moeten worden. Op deze plek doen wij daarom de oproep aan Power-deelnemers om ook coach te worden. Het is een prachtige manier om in generatiecontact te zijn, reden waarom we met dit coachingsaanbod in 2014 begonnen zijn.

Als je geïnteresseerd bent en wat meer zou willen weten mail dan even naar of Didi van der Hoeven of Harry Weststeijn; beiden doen vanuit POWER de coördinatie van de Power-coaching.

Didi & Harry

3 oktober 2016

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen