Start van de opleveringen en verhuizingen naar het boekhuis, augustus 2017

Vanaf 21 augustus 2017 worden de 23 appartementen in het Boekhuis  – de voormalige bibliotheek aan de Zonnehof – opgeleverd aan de eigenaren. De gemeenschappelijke ruimten, waaronder de Bieb – de ontmoetingsruimte – zijn gemeenschappelijk bezit en worden overgedragen aan de VvE als alle laatste werkzaamheden zijn voltooid door de aannemer, Heilijgers Bouw bv.

Tot medio september ontvangen de bewoners de sleutels en zo rond eind oktober 2017 zal bijna iedereen er wonen. En tegen het eind van het jaar willen we de officiële opening vieren.

Alle appartementen waren al verkocht voor de start van de bouw in juni 2016. En de mensen op de reservelijst ontvangen bericht hoe het nu gaat als er een appartement te koop komt.

Als initiatiefnemers – Jan Poolen van ZEEP Architects & Urban Designers en POWER ‘Prettig Ouder Worden En Relativeren’ –  zijn we er trots op, dat dit CPO project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) in ruim 4 jaar tijd is gerealiseerd.

Delen van kennis en ervaring

Daarom willen wij – Barbara Bastiaanssen en Jan Uijen, als leden van het Bestuur van Woonvereniging Boekhuis – onze opgedane kennis en ervaring graag beschikbaar stellen aan Power-deelnemers die ook een gezamenlijk woonproject zouden willen realiseren. We hebben twee jaar geleden een bijeenkomst georganiseerd over ‘Wonen als je ouder wordt, hoe doe je dat? ’ en dat willen we nog eens doen. Ook het aspect ‘zorg’ willen we dan hierin meenemen.

Op dit moment zijn er in Amersfoort meer CPO groepen actief, dus mensen die gezamenlijk het initiatief genomen hebben om een woonproject te realiseren.

Een CPO groep, die bezig is op het terrein van de Lichtenberg heeft ons gevraagd of wij hun plan onder de aandacht van de Power-deelnemers willen brengen, dus bij deze:

Informatie over wonen op de Lichtenberg

Wonen in een luxe appartement op de Lichtenberg voor een betaalbare prijs en ook nog eens bijdragen aan een beter milieu, kan dat? Ja dat kan! Op het terrein van voormalig ziekenhuis ‘De Lichtenberg’ kan door particulieren samen – dus zonder winstoogmerk – een klein appartementencomplex worden gerealiseerd. Een groep enthousiastelingen wil die uitdaging aangaan en een duurzaam gebouw met wat luxere appartementen realiseren voor mensen die hun derde levensfase ingaan. Er is plaats voor maximaal negen appartementen van circa 125² en er zijn nog plaatsen vrij.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over de locatie en wat Collectief Particulier Opdrachtgeverschap inhoudt, ga dan naar de website wonenopdelichtenberg.nl/cpo/ .

Wil je meer van ons initiatief weten, bezoek dan de website woongroepsamenzelfstandig.123website.nl/413369539.

Je kunt je ook aanmelden voor de informatieavond op donderdag 21 september 2017. Dat kan per email aan: woongroep.samenzelfstandig@gmail.com. Je kunt ook contact opnemen met Peer de Vries: peer.devries@planet.nl

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen