POWER-Amersfoort bestaat 10 jaar, november 2017

Artikel in Amersfoort Nu van 1 november 2017

Met een verrassend, zinvol en aangenaam programma viert POWER-Amersfoort zondagmiddag 12 november in De Observant het tienjarig bestaan.

Amersfoort – “POWER staat voor Prettig Ouder Worden En Relativeren,” vertellen Thea Campagne en Gon Veltkamp, respectievelijk voorzitter en secretaris van de stichting. POWER bestaat uit een groep 50-plussers uit Amersfoort en omgeving die actief in het leven staan en daar met elkaar vorm aan willen geven. Er is veel belangstelling voor cultuur en dat leidt bijvoorbeeld tot gezamenlijk theater-, concert-, museum- en filmbezoek. Maar er worden ook kortere en langere wandelingen georganiseerd en er zijn lezingen, workshops en huiskamerbijeenkomsten over onderwerpen die vooral ouderen interesseren.

“Wonen is echt een speerpunt,” vertellen Thea en Gon. “Op initiatief van POWER-deelnemers is woonproject Boekhuis gerealiseerd. En op dat gebied hebben we meer toekomstplannen.”

Iedereen van vijftig jaar of ouder kan deelnemer van POWER worden. “We zijn heel laagdrempelig, je kunt in principe zonder kosten deelnemer worden. We vragen een vrijwillige bijdrage van 15 euro per jaar en daarvoor ontvang je dan een nieuwsbrief. Als je deelneemt aan activiteiten wordt afhankelijk van de kosten een bijdrage gevraagd. Maar die proberen we zo laag mogelijk te houden,” zegt Gon.

“Wij willen dat zoveel mogelijk mensen met elkaar kunnen kennismaken. Wij bieden een podium aan gelijkgestemden qua leeftijd en/of qua belangstelling. POWER is ook voor mensen die pas in Amersfoort zijn komen wonen een mogelijkheid om anderen te leren kennen. Elke laatste woensdag van de maand hebben we Happy-POWER-Hour bij Stadscafé Amersfoort op het Lieve Vrouwekerkhof. Daar schuiven wij als bestuur dan eens bij de een aan, dan eens bij de ander. We brengen mensen met elkaar in contact,” vertelt Thea.

Onlangs is onder de 280 deelnemers een enquête gehouden. POWER was benieuwd waarom mensen deelnemer worden. “Het samen activiteiten ondernemen, met leeftijdgenoten optrekken en gelijkgestemde mensen ontmoeten scoorde erg hoog,” vertelt Gon. “Daarnaast vond men de doelstelling van de stichting geweldig.”

Voor de viering van het tienjarig bestaan is het aantal plaatsen beperkt. “Iedereen kan zich aanmelden voor deze middag met onder meer een lezing door Prof. Dr. Roelof Hortulanus, een wake-up call over ´het grote onbekende´ van de toekomst. Aanmelding vooraf is wel noodzakelijk,” zeggen Thea en Gon.

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen