Gezocht voor documentaire: oudere echtparen die gaan scheiden

Bij POWER is een bijzondere en interessante vraag binnengekomen waarvoor aandacht wordt gevraagd. Het is een oproep met de volgende inhoud:

GEZOCHT: OUDERE ECHTPAREN DIE GAAN SCHEIDEN
voor de documentaire ‘Tot de Dood ons Scheidt’

De docu vertelt over stellen die scheiden op latere leeftijd (65 plus), nadat ze tientallen jaren met elkaar getrouwd waren.
Op scheiden na deze leeftijd ligt vaak nog een taboe, maar het gebeurt toch steeds vaker. In deze docu laat maker Niels van Koevorden (maker van o.m. Ne Me Quitte Pas) 3 stellen aan het woord in de spreekkamer van een mediator. Dat betekent dat het stel net gaat scheiden of in het proces zit. Dit is het moment waarop zij terugkijken op een leven samen en een toekomst alleen.

Voor deze docu ben ik (Nynke van Spiegel) op zoek naar een laatste stel. We hebben inmiddels twee stellen gefilmd. Een stel dat niet bang is voor het taboe en durft te praten over waarom je op deze leeftijd en na zoveel jaar samen toch zo’n drastische stap neemt.
In de eerste instantie zullen we met een stel in gesprek gaan, dan kijken we of het van beide kanten vertrouwd voelt om het gesprek te voeren voor camera.

Hier meer informatie op de site van Een Van De Jongens: eenvandejongens.nl/projecten/tot-de-dood-ons-scheidt/.

Ik ben dus specifiek op zoek naar mensen die gaan scheiden, of net aan het scheiden zijn, en daarover met mij en de regisseur in gesprek willen. En eventueel daarna in samenspraak op camera in de kamer van een mediator.

Wilt u zich aanmelden, of meer informatie ontvangen, belt u mij dan.

Hartelijke groet,

Nynke van Spiegel, van Een Van De Jongens.
nynke@eenvandejongens.nl, 06 188 789 77

 

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen