Fietsen met Power

Nieuwe Fietswerkgroep-leden gevraagd!

Bij de start van het Power-fietsseizoen 2020:

In het afgelopen (tweede) fietsseizoen (2019) waren de weersomstandigheden ongunstig. Liefst vijf van de tien tochten moesten worden afgelast. Vooral hitte speelde ons parten, naast wind en regen. De overlast van de eikenprocessierups maakte dat routes moesten worden aangepast. Die problemen kunnen zich ook dit jaar voordoen. Inmiddels hebben wij grenzen geformuleerd: er wordt niet gefietst bij een temperatuur boven de 30 graden, bij windkracht van meer dan 5 Beaufort en bij langdurige regenval. Landelijke waarschuwingscodes worden nageleefd.

De sprong van vier naar acht Fietswerkgroep-leden maakte het mogelijk om ook lange tochten te organiseren, die geleidelijk aan steeds meer belangstelling trokken. Er wordt maandelijks gefietst op de zaterdag en/of de dinsdag. De tochten variëren van kort (rond 20 kilometer), middellang (rond 35 kilometer) en lang (tot 70 kilometer). Nieuwe ideeën zijn nog in ontwikkeling, bijvoorbeeld een combinatie van fietsen en de trein pakken.

Eind vorig seizoen hebben wij met pijn in het hart afscheid genomen van Marian Andringa, José Heemskerk en Anneke Brobbel. Dat betekent opnieuw vacatures, in het bijzonder voor het uitzetten van korte routes met kleine excursies. Wie belangstelling heeft, neem contact op met Co Schop, e-mail c.schop@planet.nl of tel. 033 4790953. Aanbeveling: er wordt als groep zo min mogelijk en zo kort mogelijk vergaderd. Fietsen is veel leuker!

In  april vinden de eerste tochten van dit jaar plaats, op 18 en 25 april 2020. Nadere gegevens volgen in Agenda.

Samenstelling Power-fietsgroep per februari 2020:
Jan Bonthond, Renée van den Boogert, Lenie Breedijk, Co Schop (voorz.), Frans Tibbe.

Lees meer over het fietsen met Power.

 

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen