POWER IN TIJDEN VAN CORONA

Enige tijd geleden (18 maart) hebben we alle Power-deelnemer een bericht gestuurd met de vraag of er behoefte bestaat aan onderlinge steun en of er mogelijkheden zijn om die te bieden. Daar hebben we in korte tijd heel veel positieve reacties op ontvangen. Daar zijn we heel blij mee! Al deze mensen zijn bereid om (op afstand) aandacht aan anderen te besteden, of om boodschappen voor een ander te doen. De reacties kwamen uit verschillende wijken van Amersfoort en ook uit Leusden. De meeste aanbieders willen hulp leveren in hun naaste omgeving, maar er zijn ook mensen die ervoor op de fiets willen stappen.

Op dit moment zijn er nog geen vragers om hulp. Maar nu het Corona-virus rond blijft waren, zullen er ongetwijfeld mensen zijn die behoefte hebben aan een of andere vorm van aandacht of ondersteuning. Schroom niet om die te vragen. We proberen als Power-deelnemers er zoveel mogelijk voor elkaar te zijn. Stel je vraag aan ons secretariaat via info@power-amersfoort.nl. Dan zorgen we ervoor, dat vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht.

Verder hebben we een aantal tips ontvangen:

  • Het Stadscafé verzorgt maaltijden voor het Leger des Heils en voor mensen die betrokken zijn bij de Buurtkamer (www.buurtkamer-binnenstad.nl). Het Stadscafé wil dit ook doen voor Powerdeelnemers die zelf niet kunnen koken. De wijze waarop dat georganiseerd gaat worden zullen we t.z.t. in onze Nieuwsbrief melden.
  • Er zijn inmiddels veel restaurants in Amersfoort die op bestelling thuis bezorgen. Zie: visitamersfoort.com/support-amersfoortse-ondernemers

En nog wat adviezen die interessant kunnen zijn:

  • Ga naar muziek luisteren in plaats van het Corona-TV-nieuws te bekijken.
  • Bespreek met een andere geïnteresseerde (via email of telefoon) een boek of muziekstuk.
  • Plak je (vakantie)foto’s in, of ga een digitaal fotoboek maken. Dat laatste kun je ook delen met anderen.
  • Spreek met iemand in je buurt af om samen (wél op loopafstand van 1,5 meter) te gaan wandelen.

Met de allerbeste wensen van

Thea, Gon en HJ.

 

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen