Stadsbouwprijs Amersfoort 2020

Stem op een van de ingezonden projecten voor de Amersfoortse Stadsbouwprijs 2020: zie fasade.nl/stadsbouwprijs-amersfoort-2020/!
Het op initiatief van Power geïnitieerde CPO project het Boekhuis op de Zonnehof staat er ook op!

Stemmen kan tot 1 oktober, dus doe het snel!!

Stadsbouwprijs Amersfoort 2020: publieksprijs en vakjury

Het bekronen van projecten die de stad beter, mooier en gezonder maken is belangrijk en stimulerend. FASadE roept daarom de Amersfoortse Stadsbouwprijs in het leven. De feestelijke traditie van het uitreiken van een architectuurprijs in Amersfoort krijgt hiermee vervolg.

Opzet
De ambitie is om de Amersfoortse Stadsbouwprijs iedere twee jaar uit te reiken aan een bureau of een samenwerkingsverband van verschillende (ontwerp)bureaus. Ingezonden kunnen worden projecten op het vlak van stedenbouw, architectuur, landschapsontwerp en interieur en combinaties van deze disciplines. Vooralsnog kent de prijs twee categorie├źn: S en L op basis van de grootte van de voetafdruk van het project. In elke categorie zijn twee prijzen te winnen, namelijk een juryprijs en een publieksprijs. De aanmelding voor 2020 is gesloten, het stemmen voor de publieksprijs is in volle gang en dit kan de hele maand september. De vakjurering vindt plaats op woensdag 28 oktober en op dezelfde dag worden ‘s avonds de winnaars bekend gemaakt.
Lees meer

Uit de FASadE nieuwsbrief van 22 september:

Wat een enthousiaste respons! Al bijna 2.000 mensen brachten hun stem uit voor de Amersfoortse Stadsbouwprijs 2020. En stemmen kan nog steeds, tot en met 30 september.

De vakjury komt op 28 oktober bij elkaar en op diezelfde dag worden in De Elleboogkerk zowel publiekswinnaars als de vakprijswinnaars bekend gemaakt. Voor deze avond worden per bureau dat projecten heeft ingezonden twee personen uitgenodigd.

FASadE krijgt veel lovende reacties op het feit dat zoveel mooie projecten nu bij elkaar staan op de website. Hoewel de ruimtelijke kwaliteit heel belangrijk wordt geacht, is het niet het enige aspect waar aandacht voor wordt gevraagd. De bijdrage die een project levert aan de stad, bijvoorbeeld op het vlak van de publieke ruimte, sociale samenhang, ecologie of circulaire economie draagt ook bij aan de waardering. Dit maakt het stemmen niet makkelijker, want welk aspect weegt nu het zwaarst? Juist het zien van de verschillende kwaliteiten en het voeren van het gesprek erover is wat wordt beoogd met De Stadsbouwprijs.

Stemmen kan tot 1 oktober, dus doe het snel!!

 

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen