Onderzoek nieuwe woonvormen voor alleenwonende senioren

Oproep: Doe mee aan een onderzoek nieuwe woonvormen voor alleenwonende senioren!

Als coördinatoren Wonen & Zorg zijn Barbara Bastiaassen en Jan Uijen benaderd door Mathijs van der Horst, student Toegepaste Gerontologie. Als onderdeel van zijn studie is hij in contact gekomen met een innovatieburo, dat zich bezig houdt met nieuwe woningconcepten voor senioren. Mathijs doet een onderzoek naar de woonwensen van senioren en op zijn zoektocht naar de doelgroep kwam hij o.a. bij Power.

Wij vinden dit passen in ons aandachtsgebied Wonen & Zorg.
Zie hieronder zijn oproep en de mogelijkheid om je rechtstreeks bij hem aan te melden.

En natuurlijk zijn wij als Power ook benieuwd naar de resultaten van zijn onderzoek.

In gesprek over nieuwe woonvormen voor alleenwonende senioren!

Nederland telt steeds meer alleenwonende senioren die onder het nieuwe beleid steeds langer thuis willen maar soms ook moeten blijven wonen. Door het huidige woningtekort ontstaan er steeds meer nieuwe ‘geschikte’ woonvormen bestemd voor senioren, maar wat is nu een geschikte woning voor een senior? Vaak worden nieuwe woonvormen ontwikkeld voor, maar niet met senioren.

Mijn naam is Mathijs van der Horst, student Toegepaste Gerontologie. Voor mijn studieonderzoek ben ik op zoek naar 5 tot 8 alleenwonende senioren 60+ die met mij in gesprek willen over hun woningwensen. Lijkt u het leuk uw ideeën met mij te delen? Dan kom ik graag met u in contact! Het gaat om een kort interview van ongeveer een half uur waarin ik samen met u dieper in wil gaan op dit onderwerp.

De aanhoudende pandemie maakt interviewen niet makkelijker. Als u contact met mij opneemt overleggen we samen een moment wanneer en hoe het gesprek plaatsvindt. Het gesprek zou telefonisch of via online videobellen plaats kunnen vinden. Ergens afspreken is ook een mogelijkheid, met inachtneming van de corona maatregelen.

Ik ben te bereiken ma, do & vr tussen 9:00-17:00 uur
Telefoonnummer: +31 613636791
Mailadres: mathijsvdhorst@gmail.com

 

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen