Terugblik op POWER-DigiCafe 22 december 2020

Een verslag van Joke Warris-Boekholdt

Het is inmiddels alom bekend dat er iedere 22ste van de maand om 19 uur een digitale samenkomst is in het POWER-DigiCafe.

Op 22 december 2020 logden 29 bezoekers in om een interessante en leuke ZOOM-bijeenkomst bij te wonen. Onze gastheer Frank van den Tempel verwelkomde alle deelnemers. Nadat iedereen zich geïnstalleerd had en de techniek op orde was, introduceerde Frank Cieka Galenkamp, oprichtster van VoedselFocus Amersfoort.

Cieka vertelde ons hoe ze zich 13 jaar geleden de vraag stelde: “Hoezo armoede in Amersfoort?”. Al snel kwam ze tot het inzicht dat er in onze stad genoeg schrijnende gevallen waren (en zijn) om haar schouders er onder te zetten en mensen met financiële problemen te helpen. Na 13 jaar is VoedselFocus Amersfoort uitgegroeid tot een organisatie waar 170 vaste vrijwilligers werken. Daarnaast heeft VoedselFocus veel vrijwilligers die niet in het medewerkersbestand zitten maar die de voedselbank wel actief steunen.

Cieka kreeg in 2015 een Appeltje van Oranje voor het fantastische werk dat VoedselFocus Amersfoort doet. Wil je meer weten over VoedselFocus Amersfoort, bezoek dan voedselbankamersfoort.nl.

Ook kwamen onze maandelijks terugkerende rubrieken aan de orde:

Power kunstenaar van de maand was Willem Koster. Willem vertelde dat hij in 1991 begonnen is met het volgen van schilderlessen. De getoonde resultaten in olie, acryl, houtskool en pastel waren zeer de moeite waard. Bekijk ook power-gallery.nl.

In de rubriek “Achter de voordeur van…” , waren we op bezoek bij Thea Campagne. Leuk om te zien hoe enthousiast Thea en haar man Wil waren over hun heerlijke huis en tuin waar volop ruimte is voor hun beider hobby’s. Thea maakte als voorzitter van POWER van de gelegenheid gebruik om ons allemaal goede feestdagen te wensen en sprak de wens uit dat het spoedig mogelijk is dat we elkaar tijdens allerlei leuke POWER activiteiten weer tegenkomen.

Alles bij elkaar was het een interessante en gezellige bijeenkomst in het POWER-DigiCafe. Als barkeepers zijn we blij met het aantal deelnemers maar we hopen in de nabije toekomst nog veel meer bezoekers in het DigiCafe te mogen verwelkomen. Schrijf 22 januari 2021, 19 uur vast in je agenda. Voor vragen, opmerkingen en informatie zijn wij te bereiken via barkeepers@power-digicafe.nl.

Voor meer informatie is ons webadres sinds 22 december 2020: power-digicafe.nl

 Wij wensen je hele fijne Kerstdagen, een ongelooflijk fijn 2021 en verder!

 

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen