Lopen met de Romeinen – Driedaagse tocht naar Xanten

Noteer het vast in je agenda! IJs en Weder dienende ligt het in de planning in de eerste week van april 2022 de, in verband met de uitbraak van de Corona-epidemie afgelaste, zwerftocht naar Xanten te laten plaatsvinden. Ofschoon we de planning weer opnieuw moeten opstarten, streven we ernaar hetzelfde programma  aan te bieden als in maart 2020 :

Voorlopig beogen we voor deze driedaagse zwerftocht naar Xanten dezelfde samenstelling van het aantal deelnemers als vorig keer, namelijk 16 deelnemers inclusief de twee organisatoren.

Het programma zou er dan als volgt uitzien:

  • eerste dag: een rondleiding in de Dom van Xanten met haar kunstschatten, daarna tijd zelf te besteden (eventueel een bezoek op eigen gelegenheid naar het Siegfried museum dat de historie vertelt over de Nibelungen sage), een  gezamenlijke avondmaaltijd (maakt deel uit van het programma) en een avondwandeling onder leiding van een nachtwacht door historisch Xanten.
  • tweede dag: deze staat in het teken van het bezoek aan het Archeologisch Park Xanten met haar vele Romeinse bouwwerken en het Romeins Museum inclusief een rondleiding door de Romeinse thermen.
  • derde dag: een wandeling gepland naar de Fürstenberg waar het oude Castra Vetra heeft gelegen en naar het amfitheater van Birten. Dit is een mooie, interessante wandeling van 12 km langs belangrijke historische overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Nadere informatie volgt begin 2022.

Wil Reijs, wilreijs@outlook.com

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen