Tentoonstelling Structuralisme in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken

Een mooi vooruitzicht na de zomervakantie met prachtige foto’s van architectuurfotograaf Dirk Verwoerd die van donderdag tot en met zondag  te zien zijn in de periode 3 t/m 19 september 2021 in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof in Amersfoort. Laat het niet aan je voorbijgaan en zet de data alvast in de agenda!

Met Structuralisme wordt een architectuurperiode aangeduid die vanaf de jaren ’60 markante gebouwen en buurten heeft voortgebracht. Vaak zijn deze opgebouwd uit kleinere delen, die in geometrische patronen samen een structuur vormen. In en rond Amersfoort staan landelijk en zelfs internationaal bekende projecten uit deze periode.

De tentoonstelling is door FASadE  in samenwerking met 033Fotostad georganiseerd en illustreert het brede spectrum dat het structuralisme omvat: van zakelijk kantoor tot romantisch paleisje. Daarnaast plaatst de tentoonstelling de lokale projecten in een breder perspectief.

In het verlengde van de tentoonstelling wordt een architectuurcafé georganiseerd (live of online) op woensdagavond 8 september, waarin architecten Herman Hertzberger en Abel Blom over de toekomst van dit jonge erfgoed zullen spreken. Save the date en houd voor reservering voor het architectuurcafé de nieuwsbrief en website van FASadE in de gaten!

Data/tijden

  • Tentoonstelling: Vrijdag 3 t/m zondag 19 september 2021, donderdag t/m zondag, vanaf 12.00 uur
  • Architectuurcafé: Woensdag 8 september 2021, inloop: 19.30 uur, start: 20.00 uur

Locatie

  • Het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof in Amersfoort

Vooralsnog wel van te voren reserveren via ‘Boek je bezoek’ op de website 033fotostad.com. Indien er plaats is kunt u ook ter plekke registreren. Bij de tentoonstelling is een architectuurroutekaart verkrijgbaar en een magazine. De getoonde fotowerken zijn bovendien te koop. Als u kunt aantonen dat u bewoner bent van een gefotografeerde woning krijgt u 15% korting op de aanschafprijs.

 

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen