Samen opzetten van een woonproject

Vraag van René Borkus aan belangstellenden voor het samen opzetten van een woonproject (vervolg)

Sinds het bericht in de POWER-nieuwsbrief heb ik zo’n 10 reacties ontvangen van mensen (meest alleenstaanden) die een andere woonsituatie wensen en belangstelling hebben voor een woonproject. De meesten hebben nu een (te grote) koopwoning en willen kleiner wonen. Een gezamenlijk project met enige gezamenlijke voorzieningen en een goede locatie is wat ons voor ogen staat.

De komende tijd willen we een stappenplan maken om een pad te kunnen bewandelen om het plan verder te concretiseren en de voorwaarden te scheppen voor realisatie. Eenvoud en praktische oplossingen om leuk wonen mogelijk te maken, bijvoorbeeld geschakelde of gestapelde huizen (enkele verdiepingen).

Het gaat om een kostenbewust en efficiënt traject met betaalbare (3 tot 3,5 ton), dus deels standaard-woningen (bijv. prefab en casco op te leveren). Een van de eerste vragen zal zijn ‘waar zou dat kunnen?’ We zullen ingangen zoeken om potentiële locaties te vinden. Vele andere vragen zullen nog volgen. Als het project succesvol is (stel dat we 20 woningen creëren), betekent het dat er in Amersfoort ook 20 woningen beschikbaar komen voor anderen, dus de doorstroming (van ouderen) wordt bevorderd.

Spreekt dit idee je aan en wil je hierover van gedachten wisselen stuur dan een email naar: René Borkus:  rborkus@gmail.com

 

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen