Vacature Stichting Kinderrechten

Heeft u affiniteit met kinderrechten, jeugdgezondheidszorg, onderwijs, jeugdzorg en wilt u zich onbezoldigd inzetten, reageer dan voor 7 december 2021  aan: info@kinderrechten.nu 

lees verder:

Vacature (onbezoldigd) medewerker

De Stichting Kinderrechten en Menselijke Ontwikkeling zoekt per 1 januari 2022 een onbezoldigd medewerker. De Stichting bevindt zich in een overgangsfase om het gedachtengoed van de stichting te borgen en te verankeren. Daartoe zijn gesprekken met diverse partijen gaande.

Taken van de medewerker.

 • Het uitvoeren van de activiteiten, conform beleidsplan en jaarplan
 • Het voorbereiden en voeren van gesprekken met externe partijen om het gedachtengoed van de stichting op grote schaal te implementeren
 • Het optreden met de directeur als uitvoeringsduo voor het borgen van de activiteiten van de stichting.

Herkent u zich in het navolgende:

 • Affiniteit met kinderrechten, jeugdgezondheidszorg, onderwijs, jeugdzorg en onderzoek.
 • Consensusdenker die kan beslissen en doorpakken,
 • In staat is te prioriteren en vast te houden.
 • Haalbaarheid en effectiviteit van acties gericht op verdere adoptie en implementatie van het gedachtengoed kan inschatten.
 • Over een positief kritische houding beschikt.
 • Inzicht heeft in sociaal-maatschappelijke en culturele vraagstukken.
 • Beschikt over een hands-on mentaliteit.
 • Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid heeft.
 • Ervaring heeft met onderhandelen.

Dan willen wij graag met u in contact komen. De werkzaamheden zullen ongeveer 2 dagen per week vragen.

Over de Stichting Kinderrechten en Menselijke Ontwikkeling

De stichting richt zich op kinderrechten en kinderparticipatie en in het bijzonder op ‘KinderrechtenNU in de klas’ voor de jeugdgezondheidszorg.

KinderrechtenNU heeft een methodiek ontwikkeld voor kinderen van de basisscholen in de groepen 6 en 7, waarmee ze leren hun leven en leefomgeving in kaart brengen, erover te praten en om hulp te vragen als het even niet goed gaat. Dit werkt positief op het vertrouwen van kinderen om zich te uiten en te vragen bij wie ze terecht kunnen. In dit proces zien zij ook wat anderen nodig hebben en kunnen daaraan bijdragen. Preventie, participatie, burgerschapsvorming vanuit kinderen zelf zijn de kernwoorden van onze aanpak. Daarbij hebben de gemeente, de school en de jeugdgezondheidszorg elk een eigen rol .

KinderrechtenNU biedt ook een training aan om Kinderrechtencoach te worden. De training is bedoeld voor professionals in de jeugdgezondheidszorg en in de gemeenten om samen met het schoolzorgteam de kinderen te begeleiden.

Als we ons doel bereiken leert ieder kind op 6700 basisscholen participeren. Daarnaast wordt kinderparticipatie vormgeven in 355 gemeenten, waarbij kinderen van de basisscholen een Kindergemeenteraad vormen en hun Kinderburgemeester kiezen. We realiseren ook een landelijke verbinding tussen deze gemeentelijke initiatieven middels een online platform waarmee Kinderburgemeesters kunnen samenwerken. De start is gemaakt in een aantal gemeenten en we willen dat verder uitbreiden met als doel het duurzaam verankeren van kinderparticipatie. We bieden gemeenten hiervoor een ondersteuningspakket met verschillende niveaus van begeleiding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Willemijn Dupuis, directeur, telefoon: 06 – 4142 6600
Meer informatie kunt u vinden op: www.kinderrechten.nu

Heeft u belangstelling? Graag voor 7 december 2021 uw CV met motivatie richten aan:
Bestuur KinderrechtenNU, naar mail: info@kinderrechten.nu t.a.v. Willemijn Dupuis.

 

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen