SRO-Amersfoort: Seniorensport – Nieuwsbrief januari 2023 (Extern)

Voorwoord van Heleen Zuiderduin
Het nieuwe jaar is begonnen. Meer dan 680 mensen zijn al weer in beweging gekomen bij een van onze Blijf Fitgroepen. Hebt u ook goede voornemens? Wij staan ook dit jaar weer voor u klaar om passend beweegaanbod te adviseren.

Verschillende woongroepen in Amersfoort willen beweegactiviteiten voor hun bewoners en hebben de Buurtsportcoach hiervoor ingeschakeld. Er wordt Fit bij de koffie opgestart in ‘t Gein in Schothorst en er worden plannen voor de Eemgaarde gemaakt. In de woongroep Amersfortia aan de Scheltussingel is een bestaande gym groep onder de vlag van onze Blijf Fit opgenomen. In de woongroep Nieuwe Amer in Nieuwland is een traject valpreventie gestart voor de bewoners en omwonenden.

Het plan is om in 2023 gezondheidsmarkten te organiseren in verschillende wijken in de stad. Op 22 februari is er zo’n brede infomarkt met fittest in het Klokhuis. In deze nieuwsbrief kunt u hier alles over lezen. Er gaan nog meer cursussen valpreventie georganiseerd worden in het nieuwe jaar. Een goed begin is het halve werk, wij hebben zin in het nieuwe jaar!

Save the Date

 • 26 januari – Huiskamerconcert donderdag ochtend 11.00-12.00 uur. Kom gratis kennis maken met Het Nieuwe Bach Ensemble bij de huiskamer van Dorrestein.
  Namens het bestuur van AFC Quick 1890 nodigen wij u hierbij uit voor een concert van Het Nieuwe Bach Ensemble in ons paviljoen van AFC Quick 1890. Het concert wordt uitgevoerd door drie professionele musici bestaande uit: Jennifer van der Hart – sopraan Eleonara Pameijer – fluit Krijn Koetsveld – klavecinist en dirigent. Er staat een prachtig programma klaar met muziek van Vivaldi, Händel en Dowland. De uitvoerende musici vertellen er iets bij over de componist en de bijzonderheden van het stuk. Locatie: de Huiskamer van Dorrestein/AFC Quick 1890 Dorresteinsesteeg 6. Toegang en koffie zijn gratis en wordt u aangeboden door de huiskamer van Dorrestein. Meer info: Gerard van der Werff 06-55976894, Glen van Gene 06-20039388.
 • 22 februari – Gezondheidsmarkt. In gesprek met zorgprofessionals en een mogelijkheid tot een fittest (zie aankondiging onder activiteiten).
 • 7 maart – Kenniscafe. Het ouderenfonds komt een presentatie geven over sportaanbod bij verenigingen.
 • 13 maart – Start weerbaarheidscursus 50+. Een serie van 3 trainingen waarbij we aan de slag gaan met UW weerbaarheid. Het doel van deze weerbaarheidstraining is om de weerbaarheid, de veiligheid en het gevoel van veiligheid te vergroten, zodat je je thuis veilig voelt en met een onbezorgd en veilig gevoel de deur uit kan gaan. Deze weerbaarheidstraining is te volgen door alle senioren, met of zonder handicap. De cursus wordt gegeven door judoka Ad Rebel. Naast dat hij al 45 jaar tot de absolute judo top behoort is hij zeer ervaren in het geven van deze cursussen.  
 • 22 april – Fiets & Wandeltocht.Het voorjaar wordt traditioneel ingeluid met deze activiteit.

Cursussen

 • Valpreventie in Balans. Merkt u dat u minder stevig op uw benen staat of wordt u wat onzeker? Daar kunt u gelukkig iets aan doen! Doe mee met een cursus In Balans. Dit is een traject van 12 weken waarin u uw beenspierkracht traint en leert om uw zwaartepunt te verlagen. Daarna staat u steviger en loopt u zekerder en meer ontspannen. Zo kunt u langer zelfstandig blijven.
 • Doortrappen – FIETSTIP! Fietsen in de regen is normaal in Nederland en we zijn de vele plaatselijke buien wel gewend. Toch kan het nog steeds voor onveilige situaties zorgen. Door de regen kan het wegdek glad worden. Om meer grip te krijgen op een gladde weg helpt het om minder lucht in de banden te hebben. Verlaag daarom de bandenspanning met 1 – 1,5 bar. De banden vormen zich dan beter naar het wegdek en u kunt veilig blijven fietsen!
 • Fit bij de Koffie. Gezond en gezellig. Zo omschrijven de dames en heren de Fit bij de Koffie les op donderdag in De Herberg. “Het is gezond voor lijf en leden en bovenal valt er altijd iets te lachen of kletsen.” Op 17 locaties in Amersfoort geven vrijwilligers bewegen op de stoel aan verschillende doelgroepen. In buurthuizen, woongroepen en verzorgingscentra. Na een klein half uurtje activiteit, drinken de deelnemers gezellig een kop koffie.
 • Blijf Fit groepen uitgelicht. Ook in 2023 brengen we een aantal groepen extra onder de aandacht:
  • Woont u in het Soesterkwartier? Daar is een leuke Blijf Fitgym rond de stoel, waar nog een paar deelnemers bij kunnen. Dag en tijd: Maandag van 14.00 tot 14.45 uur. Locatie: Speeltuinvereniging Rivierenbuurt, Dollardstraat 119
  • In Schothorst is er een actieve groep voor dames, die ook graag in spelvorm trainen: Blijf Fitgym voor dames.Dag en tijd: Woensdag van 9.00 tot 10.00 uur. Locatie:Kerk de Hoeksteen, Klaartje Donzepad 59

Wilt u gratis een les proberen? Bel naar 06-17455323 of mail naar seniorensport@sro.nl

 

 

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen