SRO Amersfoort : Nieuwsbrief april 2023 (Extern)

Voorwoord Heleen Zuiderduin:
“Ik schrijf dit stuk terwijl de zon weer schijnt! Dat maakt dat we nog meer zin krijgen in lekker bewegen en ook weer in de buitenlucht. Op zaterdag 22 april organiseren de buurtsportcoaches samen met de PSA de bekende fiets- en wandeltocht. De vaste fietsgroepen vanuit Vathorst, Dorrestein en Hoogland zijn weer gestart. En voor mensen, die wat onzeker op de fiets geworden zijn na de lange natte winter is er een korte cursus Balans op de fiets om weer stevig op de pedalen te kunnen trappen. Wist u dat er een leuke Buitenfitgroep is, die wekelijks in Park Schothorst sport en daarna op het terras van tennisvereniging Randenbroek neerstrijkt voor een drankje? Er is een nieuw Blijf Fitboekje uit, waarin alle sport,- en beweegmogelijkheden voor de 50+er in Amersfoort staan vermeld. Op de eerste zondag van de maand kunt u meedoen aan de Parkrun van Marathon Amersfoort. De 3 km kunnen ook gewandeld worden.”

 • Informatieavond NDC Wandelchallenge
  De eerste stap naar een gezonde leefstijl  – 17 april
 • Fiets en Wandeltocht
  Geniet van het voorjaar en kom met elkaar in beweging – 22  april
 • Start NDC Wandelchallenge
  Wekelijks in groepsverband werken aan gezonde leefstijl  – 24 april
 • In Balans op de fiets
  Zelfverzekerd op de fiets stappen en doortrappen. 1e dag is op 9 mei –  9 mei
 • Jan BoerenFluitjes fietstocht
  Een mooie fietstocht door Amersfoort Zuid en ter afsluiting een pannenkoek eten bij AFC Quick –  25 mei

Evenementen

Wandel Challenge Amersfoort

Wil je ook werken aan een gezonde Leefstijl, meer weten en misschien mee gaan doen?
Schrijf je dan in voor de NDC Wandelchallenge.

Voor wie: iedereen die op een laagdrempelige manier wil gaan wandelen
Dag & tijd: 17 april: informatieavond 19.30-20.30 (RC Eemland, B. Wuytierslaan 95)
24 april: start wandel challenge 19.00 uur
Locatie: er wordt wekelijks op een andere locatie in Amersfoort gelopen
Kosten: 25 euro voor 5 maanden

Aanmelden voor de informatieavond en wandelchallenge kan per mail naar SRO Amersfoort

Doortrappen

Cursus Balans op de fiets
Bent u 50+ en heeft u een fiets? Wilt u weer zelfverzekerd op de fiets stappen? Doe dan mee met de cursus In Balans op de Fiets. Samen met de fietsdocent en de ergotherapeut krijgt u in deze driedaagse cursus advies, tips en oefeningen die ervoor zorgen dat u weer veilig en vertrouwd op de fiets stapt.
Dag: 9, 16 en 23 mei
Tijd: 10:00 – 12:30
Locatie/adres: Wielervereniging Eemland, sportpark Zielhorst 2, Amersfoort
Kosten: 10,- voor 3 dagen (inclusief koffie/thee).
Contant betalen op de 1e dag
Aanmelden/info: Mail of bel naar Piroksa Baars, 06 1097081

Blijf Fit groepen

Blijf fit met cognitieve fitness
Cognitieve Fitness is een neurowetenschappelijk onderbouwde en onderzochte methode die gericht is op het gezond krijgen en houden van onze hersenen. De methode combineert fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en maakt gebruik van bewuste ontspanning. Het wordt onder andere ingezet als een preventieve aanpak in de strijd tegen dementie en bij psychische klachten. Cognitieve Fitness richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve vitaliteit. Kortom; fitness voor der hersenen.
Wij zouden graag willen starten met deze nieuwe beweegvorm. Bij voldoende animo kunnen we een groep realiseren. Heeft u interesse? Neemt u dan contact met ons op! (SRO Amersfoort)

50+er bij de Verenigingen

Touch Rugby bij Rugby Club Eemland
Sinds eind vorig seizoen zijn we bij Rugby Club Eemland begonnen met touch rugby. Een voor Nederlands begrip relatief nieuwe vorm van rugby, waarbij er geen sprake is van fysiek contact. Bij een ‘touch’ wordt de bal afgespeeld. Het spel is gecombineerd met tactiek, behendigheid, snelheid met goede communicatie en pass- en vangvaardigheden. Een strategisch interessante vorm van rugby en dus voor iedereen geschikt. Mannen, vrouwen, herstellend van een blessure of gewoon lekker werken aan je conditie. Uiteraard is er ook bij deze vorm veel respect voor elkaar, de ref (scheidsrechter) en natuurlijk veel ruimte voor het sociale gedeelte. Na de training op donderdagavond in het clubhuis is het altijd gezellig om nog even na te kletsen.Heeft u interesse? Neemt u dan contact op met Mickel Koeslag

50+er bij de Verenigingen

Walking tennis
LTV Randenbroek
Elke vrijdagmiddag tussen 13.30-14.30 uur is er LTV Randenbroek Walking Tennis door een van onze trainers. Dit is voor zowel leden als mensen uit de buurt, die wellicht wat minder mobiel zijn. De doelstelling is om de ouderen in beweging te krijgen en houden en een stukje gezelligheid aan te bieden. Tennis is een sport die tot op hoge leeftijd prima kan worden beoefend. Met aangepast materiaal, regels en een gezellige groep, kan je je prima vermaken.
De kosten bedragen 2,50 euro per keer en je koopt een strippenkaart voor 10 keer. Walking Tennis wordt door de gemeente Amersfoort gesubsidieerd via ProjectenInDeBuurt033.
Lijkt het je leuk? Kom dan gerust een keer aanwaaien of neem contact op via walkingtennis@ltvrandenbroek.nl.

Doortrappen

Gezocht: testfietsers voor een nieuwe fietsroute
We zijn op zoek naar 2 fervente fietsers die de ‘Doortraproute’ willen uittesten in Amersfoort Zuid. Een ‘Doortraproute’ is een ronde van 20 a 25 km. Het loopt over mooie, groene en brede paden met weinig obstakels en relatief veilige kruispunten. De route moet geschikt zijn voor senioren om te fietsen. Om dit te bepalen hebben we senioren nodig die dit zelf gaan ervaren. Je krijgt als tester een routebeschrijving mee. Deze fiets je precies na en je kijkt naar fouten of onjuistheden in de beschrijving of op de route. Ook als het pad niet geschikt is voor de seniore fietser kan je dit aangeven. Dan wordt de route aangepast. Aanmelden of meer informatie?
Neem contact op met Piroska Baars of 06 10970812.

Voor meer informatie over de evenementen, bezoek de website van SRO Amersfoort

Amersfoort
Bezoekadres
Soesterweg 556
3812 BP Amersfoort
033 – 42 25 100

 

 

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen