Programma SRO Seniorensport herfst 2023 (Extern)

Programma

 • 14  september: Rollatorloop. De wandeling is bij het parkhuis. U kunt kiezen tussen 250 of 1000 meter. Beweging3.0 organiseert samen met Buurtzorg en de buurtsportcoach in Amersfoort een Rollatorwandeling op donderdag 14 september.
  U bent van harte welkom vanaf 10.30 uur in het park Elisabeth Groen en wordt ontvangen met muziek van het smartlappenkoor Gedeelde Smart bij het Parkhuis. U loopt uw eigen afstand, zoveel rondes als u wilt en na afloop is er koffie met wat lekkers en een beloning. Lijkt het u leuk, maar is het moeilijk om er te komen? Taxi Gomes komt u gratis halen en thuisbrengen!

  • Tijdstip: Donderdag 14 september van 10.30 uur tot 12.00 uur.
  • Locatie: Parkhuis Heiligenbergerweg 151
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden via mail (seniorensport@sro.nl) of bellen naar 06-17455323
 • 22 september: Beweegfestival.  Wist je dat sportverenigingen sportaanbod hebben voor jou als 45+-er? Kom naar het Keistad Beweegfestival en maak kennis met de verschillende ‘OldStars sporten’: de reguliere sport ietwat aangepast, passend voor jou. Daarnaast geven Marjan en Rob Ridder (Olympische Spelen) clinics Badminton en zal wethouder Ben van Koningsveld rond 18:00 een praatje houden over het belang van bewegen voor 45+-ers en de stad Amersfoort. Dit festival is er voor jou als je wil beginnen of wil blijven sporten en bewegen. Met een verscheidenheid aan sporten is er voor ieder wat wils! Naast dat er wordt gesport en bewogen, is er meer informatie vanuit de verenigingen over hun aanbod, kun je een fittest doen en nog veel meer! Daarnaast is er voldoende ruimte voor gezelligheid tijdens een hapje en een drankje!  Je kan binnenlopen wanneer het jou uitkomt, maar kijk vooral ook op de site naar het programma wanneer jouw favoriete clinics zijn!
  • Voor wie: Volwassenen.
  • Dag: Vrijdag 22 september.
  • Tijd: 16.00-20.00 uur.
  • Locatie: AKV Soesterkwartier, Dollardstraat 121.
  • Kosten: Gratis.
 • 26 september: start cursus In Balans. In Amersfoort Noord start een nieuwe cursus In Balans.Op dinsdag 26 september start er weer een nieuwe Cursus In Balans in Amersfoort. Reeds meer dan 150 mensen in Amersfoort gingen u voor. Het is een intensief traject waarin u in een groep 2 keer per week traint met een fysiotherapeut om uw spierkracht en souplesse te verbeteren. U krijgt ook informatie van een diëtist en een ergotherapeut. Er is een goede sfeer en het is gezellig om samen te oefenen.
  Voor vallen geldt ook: Voorkomen is veel beter dan genezen!

  • Periode: van 26 september tot 12 december.
  • Tijdstip: dinsdag en donderdag van 13.30-14.30 uur N.B. alleen op dinsdag 26 sept en 3 en 10 oktober duren de bijeenkomsten 2 uur (van 13.30-15.30 uur).
  • Locatie: De Talent academy aan de Kosmonaut 9.
  • Kosten:75 euro voor 22 bijeenkomsten (steeds meer verzekeringen dekken deze kosten).
  • Kijk op de website h of bel naar 06-17455323.
 • 27 september : Jeu des boules toernooi. Lijkt het u leuk om eens jeu de boules te spelen, kom dan meedoen op woensdagmiddag 27 september in het Van der Valk Hotel in Amersfoort. Regen en wind zijn geen bezwaar, want de banen zijn overdekt. U kunt aan wedstrijden meedoen of tips krijgen hoe het spel tactisch gespeeld kan worden. Er zijn prijzen te winnen, maar het gaat vooral om de gezelligheid.
  • Tijdstip: woensdag 27 september 14:00-15:30 uur of van 15:30-17:00 uur.
  • Locatie: Van der Valk Hotel Amersfoort, Ruimtevaart 22.
  • Kosten:5 euro inclusief koffie en thee en wat lekkers.
  • Kijk op de website h of bel naar 06-17455323
 • 30 september: Fiets & Wandeltocht. Vanuit de Eemgaarde wordt er een fiets & wandeltocht georganiseerd. De fiets- en wandelcommissie van SRO organiseert weer de halfjaarlijkse fiets- of wandeltocht. We organiseren het weer als vanouds met een artiest en loterij na afloop. U kunt kiezen uit 30 of 40 km fietsen of 2,5 uur wandelen. Na afloop is er een loterij, een bitterbal en gezellige muziek van de Amersfoortse Peter Bruijs. Komt u ook weer meedoen?
  • Tijdstip en start: zaterdag 30 september tussen 9.15 en 10.30 uur.
  • Locatie: Wooncentrum De Eemgaarde, Dorresteinseweg 49 in Amersfoort.
  • Kosten:6 euro inclusief een consumptiebon, een lot en muziek van Peter Bruijs
  • Kijk ook op de website h

 

 

 

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen