Back to the Roots: Delft Revisited 2019, VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: do 11 april 2019, 00:00

Het is al weer meer dan vijf jaar geleden: op 29 mei 2013 organiseerde Pieter Hanemaaijer een dagtocht naar Delft, de stad waar hij zijn jeugdjaren heeft doorgebracht. Met zijn 12 man/vrouw bezochten de Powerdeelnemers de Prinsenstad en over die dag wordt door diegenen, die er bij mochten zijn, nog steeds gesproken!

We zijn nu bijna zes jaar verder en er wordt in 2019 een tweede bezoek aan die prachtige binnenstad georganiseerd door ondergetekende, want ik ben ook een geboren en getogen Delftenaar. Ik sprak met Pieter over ons beider geboortestad en – ondanks het feit, dat we dezelfde lagere school en middelbare school bezochten en in dezelfde parochiekerk kerkten – kenden we elkaar niet en ontmoetten we elkaar pas voor de eerste maal bij Power!

Mijn Delft is misschien ook weer een ander Delft, dan dat van Pieter, die een aantal jaren ouder is en aan de andere kant van de binnenstad woonde. Mijn ouderlijk huis stond op het Oude Delft 58, te zien op de foto rechts: zo rond 1955 is de gracht dichtgevroren en probeer ik een slee te trekken met mijn zus Karien er op. Broer Piet-Hein veegt het ijs!

Op de donderdagen 11 april, 9 mei en  6 juni gaan we nu wederom met een groep naar Delft en zal ik jullie langs de plekken leiden, die voor mij in die jeugdjaren zo belangrijk waren. Het is allemaal op loopafstand, want het speelt zich allemaal in die prachtige, kleine binnenstad af.

We gaan zelfs met de rondvaartboot drie kwartier varen langs veel van die plekken en passeren de lagere school van Pieter en mij, het huis van mijn grootouders en mijn eigen ouderlijk huis, de sociëteiten van verschillende studentenverenigingen, de gebouwen van de oude ziekenhuizen, de Oude Kerk, de beroemde gevel van het Gemeenlandhuis, waar het Hoogheemraad- schap van Delfland zetelt, het Armentarium en de plek waar vandaan Vermeer zijn beroemde Gezicht op Delft schilderde……………

Het belooft wederom een gedenkwaardige dag te worden!

De prijs voor deze dag is € 33,- en daarvoor krijg je een kopje koffie met iets lekkers bij aankomst in Delft in “Pavarotti”, het restaurant in het oude station, een lunch bij “Uit de Kunst” aan het Oude Delft 140 en een trip met de rondvaartboot door de oude binnenstad. Als je in het bezit bent van een Museumjaarkaart, neem die dan mee.

We gaan met de trein van station Amersfoort en vertrekken om 9.10 uur vanaf spoor 6.

We verzamelen om 8.55 uur in de centrale hal van het station, want vanaf dat moment kan je met je kortingskaart door de poortjes. We arriveren dan  iets voor half elf op het station Delft Centraal . Mocht je op een andere manier willen reizen laat me dit dan even weten…………..

Er zijn drie groepen van elk maximaal 20 deelnemers.

  • groep 1: donderdag 11 april 2019;
  • groep 2: donderdag 9 mei 2019 en
  • groep 3: donderdag 6 juni 2019

Als je meer wilt weten neem dan contact op met mij via thom.dieben@kpnmail.nl of 06-52209731.
Ik heb er zin in, Thom Dieben, Delftenaar van 1950 tot 1976.


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen