Boek-lezing over Zomervacht van Jaap Robben


Datum/Tijd: wo 16 januari 2019, 20:00

Woensdag 16 januari organiseert De Algemene Boekhandel een avond met Jaap Robben. Rasboekenvakker Ivan Borghstijn zal hem interviewen over zijn boek Zomervacht.

In 2014 brak Robben met zijn romandebuut Birk door bij het grote publiek. Birk werd bekroond met de vele prijzen, waaronder de Nederlandse Boekhandelsprijs.

Over Zomervacht: 

De dertienjarige Brian woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan. Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen. De vader, vooral gemotiveerd door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding, haalt Lucien naar de caravan en maakt de jonge Brian verantwoordelijk voor de verzorging van zijn broer.

Maar hoe praat je met iemand die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zo veel moet ontdekken?

Zijn eerste roman Birk werd goed ontvangen, kreeg prijzen en werd een verkoopsucces. Zomervacht is een waardig opvolger en heeft alle ingrediënten in zich om hetzelfde pad te volgen. […] Robben kan eenvoudig en fantastisch schrijven – ik bleef de eerste hoofdstukken maar mooie zinnen onderstrepen.’ – Trouw

Locatie: KAdECafé, Eemplein 77, Amersfoort
Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 10,00 per persoon

Graag reserveren: info@algemeneboekhandel.nl

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen