Boekbespreking: de Bourgondiërs, met Bart van Loo


Datum/Tijd: wo 13 februari 2019, 20:00

Een avond met Bart van Loo over De Bourgondiërs

Woensdag 13 februari organiseert De Algemene Boekhandel in samenwerking met Bibliotheek Eemland een avond met Bart Van Loo. Hij zal vertellen over zijn nieuwste boek De Bourgondiërs. Een meeslepende, leerrijke verkenning van de middeleeuwen die gaandeweg uitgroeit tot een indrukwekkende cultuurgeschiedenis.

In De Bourgondiërs neemt Van Loo de lezer mee langs duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

De Bourgondiërs is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.

Locatie: KAdECafé, Eemplein 77, Amersfoort
Aanvang: 20.00 uur, 19.30 uur deur open
Entree: €10,00 per persoon

Graag reserveren: info@algemeneboekhandel.nl of www.bibliotheekeemland.nl/bartvanloo

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen