Boris van der Ham over ‘Nieuwe vrijdenkers’


Datum/Tijd: do 11 oktober 2018, 20:00 - 22:15

Boris van der Ham spreekt over Nieuwe vrijdenkers in Nederland, ervaringen, dilemma’s en inspiratiebronnen van voormalige moslims.

Boris van der Ham, voorzitter van het landelijk Humanistisch Verbond, houdt op donderdagavond 11 oktober een lezing in Amersfoort naar aanleiding van het boek Nieuwe vrijdenkers. Hij is medesamensteller van deze bundel interviews met voormalige moslims. De avond is georganiseerd door het Humanistisch Verbond Eemland in samenwerking met boekhandel Veenendaal en de Lutherse kerk te Amersfoort. De bijeenkomst vindt plaats in de Lutherse Kerk, Langestraat 61 te Amersfoort. Na het verhaal van Boris van der Ham zal stadsdominee Diederiek van Loo een eerste reactie geven.

In Nederland ben je in beginsel vrij in je levensovertuiging. In de praktijk is die vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend. Boris van der Ham gaat in op de persoonlijke ervaringen van de twaalf Nederlandse voormalige moslims uit het boek. Zij hebben zich losgemaakt van de religie van hun ouders. Bij sommigen ging dat gemakkelijk, maar anderen kregen te maken met zeer heftige reacties van hun familie. Het zijn stuk voor stuk verhalen over het Nederland van nu, over soms verscheurende dilemma’s, maar ook over nieuwe inspiratiebronnen. Achter deze persoonlijke verhalen gaat de vraag schuil wat ‘vrijdenkers’ eigenlijk zijn.

Vooraf reserveren via boekhandel Veenendaal is noodzakelijk. Dit kan tijdens openingsuren in de boekhandel aan de Langestraat 33, maar ook via de website www.libris.nl/veenendaal. Voor deze bijeenkomst  geldt een bijdrage van 5 euro, inclusief koffie en ter afsluiting hapjes en drankjes. De lezing begint om 20.00 uur; de kerkdeuren gaan open om 19.30 uur. De avond zal rond 22.15 uur afgelopen zijn. Het boek Nieuwe vrijdenkers zal deze avond ook te koop zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk Pijper, voorzitter van Humanistisch Verbond Eemland, E-mail:voorzitter@humanistischverbond-eemland.nl, tel. 06 53826450.


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen