College: Het stedelijk leven in de 19e eeuw in Buurtkamer Binnenstad


Datum/Tijd: wo 23 oktober 2019, 11:15 - 12:15

“Het Seminarie” in hartje Amersfoort werkt samen met Stichting Oud Geleerd, Jong Gedaan. Deze Stichting biedt interactieve en toegankelijke colleges voor senioren in groepsverband. De colleges worden gegeven door studenten over hun eigen vakgebied

Oud Geleerd, Jong Gedaan presenteert een collegereeks cultuur-, architectuur- en kunstgeschiedenis, toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Deze reeks bestaat uit vier op zichzelf staande colleges die u mee terug nemen naar leven in de snel groeiende steden van de 19e eeuw. Een eeuw vol veranderingen.

In het eerste college, ‘De opkomst van het mensen kijken’, nemen we een kijkje in het Parijs van de 19e eeuw en de figuren die daar op de boulevards rondliepen. Wat was een flaneur? Hoe gingen mensen om met vreemdelingen? Kunnen stereotypen positief zijn…?

Gaarne nodigt Henk van Es, binnenstadbewoner en Power-deelnemer, andere Power-deelnemers uit op 23 oktober het eerste college bij te wonen.

 

Alle informatie over deze documentaire serie en wijze van aanmelden (gewenst!) vind je op de volgende link:
www.buurtkamer-binnenstad.nl/l/college-het-stedelijk-leven-in-de-19e-eeuw

Woensdag 23 oktober vanaf 11 uur in het auditorium van de Stad van Cahen, ingang Appelmarkt, via de steeg tussen huisnummers 9 en 10.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen