Concert Concertgebouw Amsterdam, VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: vr 27 december 2019, 13:30

Het POWER concertseizoen 2019/2020 in het Concertgebouw is bezig!

Op 4 dinsdagmiddagen en 1 vrijdagmiddag (3e kerstdag) gaan we voor prachtige concerten naar het Concertgebouw en wel op:

… 8 oktober 2019 om 14.15, Quirine Viersen (cello) en Enrico Pace (piano), kleine zaal (geweest)
… 12 november 2019 om 14.15, Dudok Quartet Amsterdam, kleine zaal (geweest)
27 december 2019 om 14.15, Severin von Eckardstein (piano) in Chopin met het Symfonieorkest Vlaanderen, grote zaal (inleiding om 13.30)
… 11 februari 2020 om 14.15, Marietta Petkova (piano), kleine zaal
… 17 maart 2020 om 15.00, Het Residentieorkest en Baiba Skride (viool), grote zaal

Ook dit POWER concertseizoen (alweer het zesde) hebben we gekozen voor de meest voordelige opzet, namelijk alleen betalen voor het concert.

Per concertdatum wordt het concert op de website aangekondigd. De kaarten kosten voor concerten in de kleine zaal € 29,50 en in de grote zaal € 31,– (altijd 1+ rang plaatsen).


Concert op vrijdag 27 (!) december 2019, met inleiding om 13.30 uur

Tussen Kerst en Oud & Nieuw sfeervol weg zijn en in de Grote Zaal genieten van pianist Severin von Eckardstein en het Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. Jonathon Heyward. Op het programma staan:

  • Chopin – Eerste pianoconcert in e, op. 11
  • Schubert – Achtste symfonie in b, D 759 ‘Unvollendete’

Severin von Eckardstein
‘Eigenlijk wil ik gewoon álles spelen’, zei pianist Severin von Eckardstein in een interview. Hongerig naar nieuwe ontdekkingen voert hij muziek uit vele eeuwen uit. Vandaag komt die van Chopin. Die bracht ooit op twintigjarige leeftijd zelf zijn Eerste pianoconcert in première. Geliefd is het roerende middendeel. ‘Bijna een romance’, noemde Chopin het zelf. ‘Een soort dromerij onder maanlicht op een mooie lentenacht.’ Toch is ook een andere Chopin te horen, die van stevige ritmes en Pools getint vuurwerk. De kunst is die beide kanten te verenigen, iets waar Von Eckardstein in excelleert. Hij brengt volgens Trouw een ‘kerngezonde’ Chopin voor het voetlicht ‘van vlees en bloed.’

Schuberts Achtste symfonie
Het Symfonieorkest Vlaanderen, geleid door Jonathon Heyward speelt op deze derde kerstdag bovendien Schuberts Achtste symfonie. Een vaak stormachtig en overal verrassend werk dat synoniem is geworden met de bijnaam Unvollendete. Hier en daar zijn in de loop der jaren aantekeningen opgedoken voor de nog ontbrekende stukken. Maar wat Schubert voor ogen had, zullen we nooit weten. Geeft dat? Beluister de twee bestaande, hoogst ontroerende delen en oordeel zelf.

Aanmelden voor het concert op 27 december hieronder. Aanmelden tot uiterlijk 16 december.

Degenen die vanaf station Amersfoort naar Amsterdam Centraal reizen kunnen de trein van 11.56 uur nemen. Daarna met tram 12 naar het Concertgebouw.
We verzamelen om ca. 13.15 uur in de grote hal van het Concertgebouw.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen