CONCERT: spektakel in de St. Joriskerk (Extern)


Datum/Tijd: za 26 november 2022, 20:00 - 22:00

Het Amersfoorts Jeugd Orkest en koor  SoliAmersfoort zorgen voor spektakel in de St. Joriskerk met Prinsessen, Griekse godinnen en heidense druïden

  • Schiller en Brahms: Griekse godinnen heffen een klaaglied aan over de dood van hun geliefden ‘zelfs het schone moet sterven!’ Maar er is nog hoop…
  • Goethe en Mendelssohn:  Klapperstokken en uilengehuil tijdens de Walpurgisnacht:  in voor-en vroegchristelijke tijden ging aan de komst van de lente een wilde nacht vooraf, met boze geesten, heksen en druïden. Spektakel!

Twee grote Amersfoortse muziekverenigingen, Soli en AJO, hebben de handen ineengeslagen voor een avond prachtige muziek, met drie werken uit de Romantiek. Prelude uit ‘La Princesse lointaine’ van componist Tsjerepnin, Brahms’ ontroerende ‘Nänie’ naar een gedicht van Schiller. Het derde werk, een op muziek gezette ballade van Goethe, is ‘Die erste Walpurgisnacht’ waarin Mendelssohn perfect de sfeer vangt van het opkomende christendom versus het heidens lentefeest rondom oplaaiende vlammen, de geheimzinnigheid, de geluiden van de donkere nacht met vuren, duivels, knuppels. Een spectaculair werk kortom dat tot de verbeelding spreekt.

  • Tsjerepnin – Prelude to ‘La Princesse lointaine’
  • Brahms – Nänie
  • Mendelssohn – Die ersteWalpurgisnacht

Uitvoerenden : Marijn Zwitserlood-bariton, Bernard Loonen-tenor, Ria Frowijn-alt, SoliAmersfoort-koor en het Amersfoort Jeugd Orkest, met als dirigenten Rolf Buijs en Paul Valk.

Wanneer en waar : zaterdag 26 november 2022, 20.00 uur, in de St. Joriskerk, Hof 1, 3811 CJ Amersfoort.

Toegang: € 20 per persoon, jongeren tot 25 jaar € 5,00 per persoon. Dit is inclusief drankje en programmaboekje.

Aanmelden: via website SoliAmersfoort: www.soliamersfoort.nl of via Ticketbureau www.ticketkantoor.nl/shop/SoliAjo

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen