Concert: Matthäus-Passion van J.S. Bach (EXTERN)


Datum/Tijd: za 9 april 2022, 19:00 - 22:30

Door Toonkunst Amersfoort, in de Sint-Joriskerk

Toonkunst Amersfoort voert in de aanloop naar Pasen op 9 april de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach uit in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Dit in ons land ongekend populaire oratorium vertelt over het lijden en sterven van Jezus Christus in ontroerende aria’s, gevoelige recitatieven en bekende koralen.

[copyright Concertstreamz]

Bachs’ muziek is voor deze uitvoering speciaal bewerkt voor een klein orkest. De orkestbewerking is van Hans-Erik Dijkstra, onze vaste pianist/begeleider. Onder leiding van dirigent Gerbent Budding zingt Toonkunst Amersfoort de Matthäus Passion met medewerking van Barokorkest Cappella Maria Barbara. Solisten zijn: Falco van Loon (evangelist), Kees Jan de Koning (Christus), Marion van der Linden (sopraan), Anne-Marieke Evers (mezzosopraan), Arjen Uitbeijerse (tenor/aria’s) en Pieter Hendriks (basaria’s). Ook zingen leerlingen van De Kathedrale Koorschool Utrecht mee.

 

 

Datum/aanvangstijd:      Zaterdag 9 april – 19.00 uur tot ongeveer 22.30 uur, inclusief  pauze.  De kerk is open vanaf 18.15 uur.

Locatie:                                Sint-Joriskerk Hof 1, Amersfoort

Toegangskaarten:            € 20,00 tot € 37,50. Het concert is voor € 15 ook via livestream te volgen.      

Kaarten zijn via www.toonkunstamersfoort.nl. verkrijgbaar. Daar vind je ook meer informatie.

De dan geldende coronaregels zijn van toepassing op dit concert. Blijf thuis als je coronagerelateerde klachten hebt.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen