Corona – Korte Wandeling Het Schutpad, VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: di 25 augustus 2020, 10:00 - 12:00

Voor de  Corona korte wandeling van vandaag lopen we het Schutpad in Leusden-Zuid. Het Schutpad is het allereerste klompenpad en is in 2002 geopend door het Landschap Erfgoed Utrecht. Deze wandeling voert ons allereerst over het Landgoed De Boom met het gelijknamige landhuis. Landhuis De Boom is een statig landhuis van twee verdiepingen, gebouwd in 1878/1879 in opdracht van Arnoud Jan de Beaufort, die zijn leven lang burgemeester van Leusden geweest is. Het is geheel wit gepleisterd en in laat-classicistische (ecclesiastische) stijl gebouwd. Ook het park is in die jaren aangelegd. De naam is ontleend aan een oude boom die er al stond toen het huis gebouwd werd. Aan die boom werden de officiële gemeentelijke mededelingen aangeplakt. De mensen vroegen elkaar dan: “Heb je de Boom al gelezen?”.

We vervolgen de route en passeren ondermeer de oude spoorlijn Amersfoort-Kesteren. Deze is aangelegd tussen 1880 en 1886. Deze spoorlijn is na de Tweede Wereldoorlog opgeheven.

We starten stipt om 10.00 uur.

Verzamelpunt en startplaats is het kleine parkeerterrein aan de Leusbroekerweg in Leusden-Zuid. Dit parkeerterrein is gelegen bij Leusbroekerweg huisnummer 21 en tegenover huisnummer 6. Van hieraf is het ongeveer 200 meter lopen naar het startpunt van het Klompenpad.

Begeleider: Wil Reijs.

NB 1. In verband met de corona-maatregelen lopen we maar met z’n zessen en houden we uiteraard anderhalve meter afstand van elkaar. Ben je verkouden, ga dan niet mee. Zie verder de spelregels: www.power-amersfoort.nl/2020/05/16/wandelen-in-corona-tijd/

NB 2. We willen iedereen de gelegenheid bieden mee te wandelen. Wees daarom terughoudend en geef je alleen voor meerdere wandelingen op als er een paar dagen van te voren nog plaats is.

NB 3. Aanmelding is niet vrijblijvend. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, meld je dan altijd af middels het e-mailadres: wilreijs@outlook.com.  Indien het vlak voor het vertrek is, bel dan het telefoonnummer 06-51338832.

Opgeven alleen via het aanmeldingsformulier hieronder.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar wilreijs@outlook.com.


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen