Corona Korte wandeling waterwingebied Amersfoort, VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: wo 8 juli 2020, 10:00 - 12:00

Korte wandeling in het waterwingebied in Amersfoort.

We starten op deze woensdag om 10.00 uur op het knooppunt Liendertseweg-Fazantenstraat-Jan van Riebeekpad. We lopen daarna door het waterwingebied richting de Hogeweg en via de andere kant terug naar ons beginpunt.

Het waterwingebied is een voormalig waterwinningsgebied tussen de wijken Liendert en Rustenburg. Hierdoor is dit gebied nooit bebouwd geweest. Het is een smalle langgerekte strook groen in het oosten van Amersfoort. Een kleine 25 ha groot, bijna 2,5 km lang en soms maar 50 m breed.  Een merkwaardig parkachtig landschap waar je je door de beslotenheid, midden in de stad ineens “buiten”waant.

Mede dankzij het Groenbeheerplan Waterwingebied heeft deze groenstrook zich kunnen ontwikkelen tot een aantrekkelijk natuurgebied met een varieteit aan flora en fauna. De nieuwe speelplaats op de hoek van de Lageweg/Weg van de vrijheid is een groot succes.

De wandeling is rond de 5 km.

Begeleider is Coby van Rooijen.

NB 1. In verband met de corona-maatregelen lopen we maar met z’n zessen en houden we uiteraard anderhalve meter afstand van elkaar. Ben je verkouden, ga dan niet mee. Zie verder de spelregels: www.power-amersfoort.nl/2020/05/16/wandelen-in-corona-tijd/

NB 2. We willen iedereen de gelegenheid bieden mee te wandelen. Wees daarom terughoudend en geef je alleen voor meerdere wandelingen op als er een paar dagen van te voren nog plaats is.

Aanmelden alleen via het aanmeldingsformulier hieronder.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar Coby van Rooijen, cvanrooijen@gmail.com.
Wil je je afmelden voor deze wandeling mail dat dan naar ditzelfde adres of als het vlak voor vertrek is, bel dan naar 06 2877 5451.


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen