De Moderne Devotie in Amersfoort, lezing (Extern)


Datum/Tijd: di 13 december 2022, 20:00 - 21:45

De Moderne Devotie is een religieuze vernieuwingsbeweging in de 14e en 15e eeuw. Grondlegger was Geert Grote uit Deventer die zich keerde tegen het religieuze en morele verval in de katholieke kerk in die tijd. De invloed van deze hervormingsbeweging heeft zich tot ver buiten de huidige grenzen van de lage landen doen gelden. Het belang van de Moderne Devotie in Amersfoort is groot geweest. Vrijwel alle Amersfoortse kloosters en religieuze instellingen in de late Middeleeuwen zijn onder invloed van de moderne devotie ontstaan.

Lezing door Jacques Koekkoek voor de Volksuniversiteit Amersfoort

Jacques Koekkoek (1948) is in Zwolle geboren en in Groningen afgestudeerd in de klinische psychologie. Het grootste deel van zijn werkzame leven heeft hij gewerkt als klinisch psycholoog in het ziekenhuis de Lichtenberg, later het Meander Medisch centrum. Hij is al decennia lang geïnteresseerd in de Moderne Devotie. Meer in het bijzonder gaat zijn belangstelling uit naar Thomas a Kempis, de belangrijkste auteur van de Moderne Devotie, van wie hij meerdere werken van een moderne vertaling voorzag.

Jacques Koekkoek is deelnemer van Power

Datum en tijd:    dinsdag 13 december 2022, 20.00- 21.45 uur
Prijs:    € 19,00
Locatie:    Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, 3817 JM Amersfoort

Inschrijven:
www.vuamersfoort.nl/geschiedenis-actualiteit/de-moderne-devotie-en-de-ontwikkelingen-amersfoort

 

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen