Documentaire: ‘De Volmolen in Amersfoort’ (EXTERN)


Datum/Tijd: do 9 juni 2022, 19:00 - 21:00

 

De Katoendrukkerij maakte samen met Schoonhoven Producties het afgelopen jaar een driedelige documentaire ‘De Volmolen Amersfoort: De verhalen, Het vollen en Het katoendrukken’.

 

 

Amersfoort kende eeuwenlang een textielnijverheid waar veel inwoners van de stad hun werk in vonden. De gemeente joeg deze nijverheid aan door subsidies, burgerschapsverleningen en andere stimulerende maatregelen om textielondernemers te verleiden naar de stad te komen. Decennialang was Amersfoort de grootste bombazijnstad (= katoen met linnen) van Nederland. De eerste katoendrukkerij van Europa vestigde zich in de 17e eeuw in Amersfoort. De grootste weverij van Nederland stond rond 1800 in die stad.

 

De Volmolen is een van de tastbare overblijfselen van deze interessante textielgeschiedenis. In de documentaire schetsen we een beeld van deze historie. Wat is katoendrukken? Wat is vollen? Wat weten we nog van de historie van De Volmolen? En wat betekent het rijksmonument nu nog?

Wilt u deze documentaire ook bijwonen?

Locatie             De Katoendrukkerij in de Volmolen, Plantsoen Noord 2, 3811 GH   Amersfoort

Datum/tijd      Donderdag 9 juni 2022, om 19:00 uur

Reservering    (gratis) plaats via info@dekatoendrukkerij.nl

Deze documentaire is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de Gemeente Amersfoort en vele vrijwillige medewerkers.

Meer informatie: Nathalie Cassee, info@dekatoendrukkerij.nl / 06-12526099 /
www.dekatoendrukkerij.nl

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen