Een avond met filosofe Stine Jensen over ‘Goeroes’


Datum/Tijd: do 18 april 2019, 20:00

Donderdag 18 april organiseert De Algemene Boekhandel een lezing met filosofe en schrijfster Stine Jensen. Zij zal vertellen over haar nieuwste boek Goeroes, mijn zoektocht naar de verleidingen van moderne spiritualiteit. In de pauze en na afloop van de lezing is er boekverkoop en zal Jensen signeren.

Als een cursusweek mediteren in Frankrijk een bizarre wending neemt, komt Stine Jensen voor de vraag te staan: hoe ver ben je bereid te gaan voor je spirituele ontwikkeling? En wat mag een leraar wel of niet doen?

Veel moderne spiritualiteit is lang niet zo zen als we denken. De vergelijking met een onderdrukkende religie of een sekte kan gemakkelijk worden gemaakt wanneer je je afhankelijk maakt van een geestelijk leider. Maar de kracht van moderne spiritualiteit zit hem juist vaak ook in de aantrekkingskracht van de gemeenschap in een individualistische samenleving. In Goeroes onderzoekt Jensen de relatie tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid, autonomie en overgave en de behoefte aan spirituele groei.

Locatie: KAdECafé, Eemplein 77, Amersfoort
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10,00 per persoon

Reserveren: info@algemeneboekhandel.nl

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen