‘El Fuego Argentino’ door Projectkoor Brandpunt


Datum/Tijd: za 30 maart 2019, 20:15 - 22:30

 

Het Projectkoor Brandpunt heeft een bijzonder project onderhanden: “El Fuego Argentino” (het Argentijnse Vuur). Onder leiding van Marijke van Leerzem geeft het koor op zaterdag 30 maart om 20.15 uur een concert in de Heilig Kruiskerk aan de Liendertseweg 46 in Amersfoort.

Er worden twee muziekstukken uitgevoerd die afkomstig zijn van hedendaagse Argentijnse componisten: de Misa Criolla van Ariel Ramirez en de Misa a Buenos Aires (MisaTango) van Martin Palmeri. Beide stukken zijn geïnspireerd op volksmuziek uit Argentinië. De melodieën zijn op het eerste gehoor eenvoudig en meeslepend. Maar door de ritmes zijn ze een uitdaging voor een Europees koor.

De Misa Criolla is geschreven in 1964, ter gedachtenis aan de Holocaust. Ramirez studeerde namelijk in Europa. Hij schreef de mis in volkstaal, wat na het Tweede Vaticaans Concilie mocht, én in volksmuziek. Deze mis is populair, maar niet simpel. Het stuk is bruisend, soms ingetogen en klein, dan weer opzwepend en uitbundig.

De MisaTango is geschreven in 1996. Palmeri gebruikt de Latijnse versie; alle traditionele elementen van een mis zitten er in. Maar in ongewone ritmes, in de typische tango-sound. Hij heeft het verheven tot een spirituele tango. Deze mis is rijk aan heftige en expressie melodieën. De bandoneon geeft de MisaTango zijn bijzondere toon: vol melancholie, passie, verdriet en pijn, maar ook vol vreugde en energie.

Kortom, het koor zingt samen met instrumentalisten, twee boeiende muziekstukken. Het is een vreugde om deze muziek te zingen. Muziek die raakt.
Kom naar de Heilig Kruiskerk om dat te ervaren!

Wil je meer weten en beluisteren? Bekijk dan de website:
www.projectkoorbrandpunt.nl/. Daar vind je ook de link naar de kaartverkoop.
De kaarten kosten € 19,50 voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen en CJP.

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen