ERASMUS, lezing door Gerhard Oude Vrielink


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: ma 31 oktober 2022, 14:00 - 16:00

ERASMUS

In het Boekhuis, Zonnehof te Amersfoort

Erasmus is evident een van de meest belangrijke Nederlanders geweest. Niet alleen zijn verlichtende denkbeelden maar ook zijn eigenzinnigheid maken hem belangrijk en boeiend.

Hij was een uitgesproken intellectueel. Hij maakte scherpzinnige analyses, niet alleen van literaire en theologische aard, maar ook van maatschappelijke vraagstukken.

Aan de hand van zijn levensloop en zijn bekendste boek “Lof der Zotheid” geeft de lezing een beeld van zijn opvattingen over het christendom, het humanisme en over oorlog en vrede.

Gerhard Oude Vrielink (Hoorn 1942) studeerde in Delft wiskunde. Hij is tot zijn zeventigste als adviseur werkzaam geweest. Aanvankelijk als wiskundig ingenieur bij het ontwikkelen van computermodellen voor complexe technische vraagstukken. Later bij het opstellen van beslissing ondersteunende database georiënteerde informatiesystemen voor het organiseren, begroten en beheersen van grote meerjarige infrastructurele en vastgoedprojecten.

Datum/aanvangstijd:               Maandag, 31 oktober 2022, 14:00 uur

Locatie:                                         Het Boekhuis, Zonnehof 12, 3811 ND Amersfoort

Aantal deelnemers:                  Minimaal 15 en maximaal 30

Kosten:                                          € 6,00 p.p. (incl. koffie en thee)

Eventuele dan geldende corona-regels zijn van toepassing op deze activiteit. Blijf alsjeblieft thuis als je corona-gerelateerde klachten hebt. 

Is de lezing volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar  cultuur@power-amersfoort.nl.


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen