Expositie Puur Natuur in Galerie Absoluut


Datum/Tijd: zo 15 september 2019, 16:00 - 18:00

Van harte welkom op de opening van de expositie Puur Natuur op 15 september 2019, 16.00 uur in Galerie Absoluut

Susan Koopman, beelden, en Mieke Elzinga, schilderijen

PUUR NATUUR

In de natuur vinden wij vormen, structuren en kleuren. Ook als mens zijn wij onderdeel van deze vormwereld. De natuurvormen zijn universeel en spreken ons aan in herkenbare beelden.

Bomen, koralen, zaden en bloemknoppen, Susan Koopman laat zich door deze natuurlijke, organische vormen inspireren. In haar beeldhouwkunst zet zij de steen naar haar hand, zoekend naar helderheid en puurheid in haar beelden. Het materiaal wordt in het begin hard en krachtig hakkend benaderd. Naarmate de gewenste vorm nadert, wordt de bewerking raspend, schurend en polijstend, zachter en bijna koesterend. Vormen worden geabstraheerd, maar herkenbaarheid en zichtbaarheid van de essentie zijn bepalend voor het eindresultaat.

Na veelal digitaal bewerkte portretten te hebben gemaakt,  gaat Mieke Elzinga terug naar haar basis en gebruikt zij  olie- en acrylverf, potlood en houtskool om dichter bij de natuur van de mens te komen. Al spelend en experimenterend met het materiaal, zoekt zij naar herkenbaarheid en essentie met behoud van de pure vorm. Wat kan worden weggelaten en wat heeft juist extra detaillering nodig, om een portret een verhaal te laten vertellen. Haar portretten komen voort uit haar eigen herinnering of emotie, maar laten ook ruimte voor de fantasie en invulling door de kijker.

PUUR NATUUR expositie:  opening op zondag 15 september om 16.00 uur

Expositie: 13 september t/m 20 oktober, op vrijdagen, zaterdagen  en zondagen, 13 – 17 uur

Locatie:  Galerie Absoluut, Weverssingel 37, Amersfoort

De opening is opgenomen in het programma van het festival ‘Het Rondje van de Stad’, zie www.rondjevandestad.nl

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen