Expositie ZIELSVEEL


Datum/Tijd: za 20 juli 2019, 16:15

Ik wil jullie graag uitnodigen voor de opening van de expositie ZIELSVEEL in de grote Sint Joriskerk op de Hof 1 in Amersfoort op zaterdag 20 juli om 16:30 uur (inloop vanaf 16 uur). ZIELSVEEL is een overzichtstentoonstelling, waarbij we 10 jaar Galerie Absoluut vieren. Er zijn 6 beelden van mij te zien.

Mocht je dan niet kunnen: de expositie duurt van 16 juli tot 24 augustus en is open voor het publiek van dinsdag t/m zaterdag van 11-17 uur.

Speciale aandacht vraag ik voor vrijdagmiddag 2 augustus vanaf 16 uur. Dan ben ik samen met collega kunstenaar Franz Hazelzett persoonlijk aanwezig om in een informele setting te vertellen over ons werk en dat van onze collega’s. Ook is er ruimte om met elkaar te praten over vragen en gedachtendie opkomen bij het kijken naar de expositie Zielsveel.

Nadere informatie staat hieronder.

Van harte welkom! Met vriendelijke groet, Carolien Magnus.

ZIELSVEEL

Galerie Absoluut exposeert in de Sint Joriskerk kunst met een ziel. De expositie ZIELSVEEL toont de eigenheid en de diversiteit van de kunstenaars van Galerie Absoluut. Zij zijn voor deze expositie geïnspireerd door de Joriskerk: het gebouw, de kerk, de historie.

ZIELSVEEL is een overzichtstentoonstelling waarbij we 10 jaar Galerie Absoluut in Amersfoort vieren. We vieren dat we met onze exposities 10 jaar lang een kijkje in de ziel van onze kunstenaars hebben getoond. We vieren dat we 10 jaar lang veel zielen hebben geraakt met onze kunst. We vieren dat we 10 jaar lang met hart en ziel samen aan onze kunst hebben mogen werken en anderen konden laten delen in onze rijkdom.

Met de expositie ZIELSVEEL vieren we de intense verbinding van de kunstenaars met de galerie, met elkaar, met Amersfoort en met de Kunst.

De opening is zaterdag 20 juli om 16:30 uur (inloop vanaf 16 uur) en wordt verricht door Annet van Goor-Oortgijsen van St.- Joriskerk, daarna muziek door Leonore Dorigo en Franz Hazelzet.
Galerie Absoluut is een Amersfoorts kunstenaarscollectief en toont beelden, schilderijen, foto’s, grafiek, etc.

ZIELSVEEL is te zien in de Sint Joriskerk, Hof 1, Amersfoort.
Openingstijden: 16 juli tot en met 24 augustus, dinsdag tot en met zaterdag 11:00-17:00 uur.

Voor toegang tot de kerk wordt € 1 gevraagd.
Incidenteel is de kerk gesloten, bij voorbeeld i.v.m. een huwelijk. Check daarom altijd even joriskerkamersfoort.nl.

ONTMOET DE KUNSTENAARS VAN ZIELSVEEL

Vaak is het prettig om je eigen weg te zoeken door een expositie. Hier wat langer blijven staan, daar over nadenken, dan weer wat sneller doorlopen. Maar soms zou je net wat meer willen weten: Hoe heeft de kunstenaar dit voor elkaar gekregen? Wat wil de kunstenaar zeggen? Waar komt het idee voor dit kunstwerk vandaan?

Voor die momenten komen de kunstenaars van galerie Absoluut elke vrijdagmiddag naar de Joriskerk. In een informele setting vertellen zij over hun werk, en dat van hun collega’s. Ook is er ruimte om al die vragen te beantwoorden die opkomen bij het kijken naar de expositie Zielsveel. Elke week zijn 2 andere kunstenaars aanwezig. Hierdoor zullen elke week andere aspecten aan bod komen.

Wanneer: vrijdagmiddag vanaf 16 uur.
Agenda:
26 juli                  Leonore Dorigo / Marijke van de Made
2 augustus          Franz Hazelzet / Carolien Magnus
9 augustus          Kedo Erné / Ton van de Pal
16 augustus        Marjolein Tönis /
23 augustus        Magdalena de Coninck / Mieke Elzinga

Deelname is gratis. Verzamelen rechts van de kassa.

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen