Filmen met de smartphone


Datum/Tijd: di 11 mei 2021, 19:30 - 22:00

In de coronatijd is er gelukkig ruimte voor iets nieuw: Filmen met de smartphone.

Het grote voordeel van het filmen met een smartphone is dat je die altijd bij je hebt en dat je niet een aparte, soms dure, camera nodig hebt. Iedereen die over een smartphone beschikt heeft er dan ook weleens een filmpje mee gemaakt.

Vaak worden deze filmpjes één keer bekeken en blijven daarna in het geheugen staan totdat het vol is. Dat is jammer want dikwijls zijn het leuke, waardevolle herinneringen.

In de cursus “Filmen met de Smartphone” leer je de basisprincipes van het filmen met de smartphone, zoals:

  • Waar moet ik aan denken voordat ik ga filmen
  • Hoe stel ik de telefoon in
  • Hoe krijg ik goed belichte, stabiele beelden
  • Welke hulpmiddelen zijn er om beeld en geluid te verbeteren
  • Hoe monteer ik een film, welke programma’s zijn er

De cursus Filmen met de Smartphone bestaat uit huiswerk en twee avonden. Gedurende de lockdown wordt de cursus via Zoom gegeven.

Voorafgaand aan de cursus wordt de deelnemers gevraagd een kort (1 – 2 minuten) filmpje te maken en naar een van de docenten op te sturen over één van de volgende onderwerpen:

  • Mijn favoriete rondje (het wandelingetje dat je vaak maakt, of een golfbal of een gouden tientje, of…..),
  • Mijn huis (denk aan een filmpje voor een site over binnenhuisarchitectuur, of
  • Te koop (promofilmpje voor Marktplaats)

Tijdens de eerste avond wordt uitgebreid ingegaan op het maken van de opnames. Na deze avond wordt de deelnemers gevraagd om hetzelfde filmpje nogmaals te maken, rekening houdend met de behandelde stof. De deelnemers wordt gevraagd ook dit filmpje naar een van de docenten te sturen.

Tijdens de tweede avond worden de filmpjes vertoond en van commentaar voorzien. Gedurende deze avond zullen we aandacht besteden aan de verschillende stappen van het monteren en aan diverse montage programma’s.

De cursus wordt gegeven door Hans van Doorne en Bert Verlinden. Zij zijn beide lid van de Amersfoortse videovereniging De Eemfilmers en hebben veel ervaring met het maken van films en het geven van presentaties over dit onderwerp.

Opgeven bij Hans van Doorne: h.van.doorne@planet.nl

Kosten € 15,00 overmaken naar: NL31INGB0009355209, t.n.v. AAV de Eemfilmers, o.v.v. cursus Filmen met de Smartphone. Na ontvangst van het cursusgeld krijgen de deelnemers het cursus materiaal toegestuurd.

Data: dinsdag 11 mei en dinsdag 25 mei 19.30 uur – 22.00 uur (incl. pauze).

Aantal deelnemers: minimaal 6; maximaal 12.

Hans van Doorne en Bert Verlinden

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen