Gespreksgroep ‘Dichterbij komen’Datum/Tijd: vr 1 oktober 2021, 14:00 - 16:30

Het is al een tijd geleden, maar de gespreksgroep ‘Dichterbij komen’ die Bram Wisse en Agnes Witte eind vorig jaar wilden starten en die op 6 januari door corona voor onbepaalde tijd moest worden uitgesteld, gaat nu dan toch van start! De gespreksgroep komt in het wijkcentrum Het Middelpunt bijeen, Spinetpad 2 in Zielhorst, voor het eerst op vrijdag 1 oktober en vervolgens iedere eerste vrijdag van de maand, in de grote zaal. De bijeenkomsten zijn van 14.00 tot 16.30 uur. Halverwege deze tijd is er een pauze met thee en koffie.

Op de eerste bijeenkomst geeft Bram Wisse de aftrap met het onderwerp ‘Leven met het weer en de seizoenen’. Wie zijn we als mensen en hoe geven we ons leven vorm? Onze oriëntatiepunten maken veel uit in ons hele bestaan. Als bijvoorbeeld met onze huidige leefwijze ‘het weer en de seizoenen’ deels hun invloed gaan verliezen, veranderen er vertrouwde richtingaanwijzers voor ons en wordt de wereld misschien steeds meer een zelfgemaakte. De taoïstisch geïnspireerde schrijver Jaap Voigt heeft zich hiermee bezig gehouden. Hij heeft gezocht naar een ritme in zijn eigen leven. Een eigen ritme waarbij zijn leven niet steeds meegesleept wordt door de dynamiek en rusteloosheid van het heden. Vooral ook omdat hij zag dat dit zou leiden tot verlies van het ‘onnoembare’. Sterker nog: via het deelnemen aan het aardse leven – dat mensen breekt –  kun je in contact komen met wat heel is. De tegenstelling tussen yin en yang. Niet alle mensen die zich eerder  hadden opgegeven zijn nog in de gelegenheid om deel te nemen, zodat er nog 9 nieuwe aanmeldingen mogelijk zijn. Gestreefd wordt naar maximaal 15 deelnemers.

Wie er over mee wil praten, en mee wil gaan doen met onze gespreksgroep ‘Dichterbij komen’: meld je aan en tot vrijdag 1 oktober in Het Middelpunt!”

Kosten van de gespreksgroep bedragen 6 euro per keer

NB: Het wijkcentrum wil graag dat bezoekers gevaccineerd zijn. Ben je dat niet, doe dan wel een zelftest. In de zaal kunnen de ramen open en er is ventilatie.

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen