Gespreksgroep ‘Dichterbij komen’, VOL, UITGESTELDDatum/Tijd: wo 6 januari 2021, 14:00 - 16:00

In verband met corona is de gespreksgroep tot nader orde uitgesteld!

Bram Wisse en Agnes Witte starten op 6 januari met de gespreksgroep ‘Dichterbij komen’.
Deze gespreksgroep gaat zich bezig houden met onderwerpen binnen het brede spectrum van spirituele, esoterische en aan mystiek verwante onderwerpen. Er kan van alles aan de orde komen. We kunnen delen van boeken bespreken en putten uit bekende en minder bekende teksten van oude en hedendaagse wijze mensen, uit zowel westerse als oosterse (en andere) culturen.
Voor alles geldt dat we ons als deelnemers er in ons dagelijks leven innerlijk door willen laten raken.

De eerste keer verzorgt Bram een inleiding, waarna bespreking.
Bram gaat in op een biografische schets van Jaap Voigt over ‘Het gevoel voor ritme’, op het internet makkelijk te vinden. Voigt, was medeoprichter van het ITIP maar hij deed veel meer. Zo liet hij zich inspireren door het daoïsme. Vooral verwondert hij zich over alles, wat volgens hem in contact brengt met de hemel.

Waar, wanneer, frequentie

De grote zaal (Keizersmantel geheten) van het Vlinderhuys is hiervoor gereserveerd. Het adres van het Vlinderhuys is Barchman Wuytierslaan 51 te Amersfoort .
We komen eens per maand samen, de eerste woensdag van de maand. Aanvang 14.00 uur.  Kosten € 6 per keer.
In de pauze is er thee en koffie. Zonder tegenbericht starten we 6 januari.

Je kunt je interesse tonen door je hieronder in te schrijven. Extra informatie kan je vragen aan bramwisse7@gmail.com of witteagnes@gmail.com.

Bram over zichzelf:  Ik ben een Zeeuw met van huis uit een bezonken en beschouwende aard, die later leerde dat er meer is dan wat hij in zijn jongere jaren meekreeg.  Wat dat meer is kwam hij gaandeweg, en stukje bij beetje, op het spoor. Mijn nieuwsgierigheid bracht me er ook toe dat ik in mijn arbeidzame leven het vak van journalist koos. Lange tijd woonde ik in Ede. In 2014 heb ik een sabbatical grotendeels doorgebracht in een aantal Aziatische landen. Na terugkomst in Nederland in het prachtige Amersfoort neergestreken, waar veel te zien en te doen is!

Agnes over zichzelf: Ik ben Agnes Witte en ik verwonder mij. Kennis vergaren is nooit mijn forte geweest en tot een vaste levensovertuiging ben ik nog niet gekomen. Ik probeer steeds tussen de mazen van ons mentale netwerk waar te nemen: het licht dat ons draagt. Voor mijn pensionering was ik fotoconservator van Archief Eemland; werk dat me echt goed heeft gedaan. Ooit ben ik opgeleid tot yogalerares, maar nu doe ik al jaren met veel genoegen chi neng qi gong, een Chinese meditatieve bewegingsleer. Ik houd erg van de natuur en de Aarde.

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen