Herdenkingsconcert 4 mei


Datum/Tijd: za 4 mei 2019, 21:00 - 23:00

Amersfoort kent de traditie dat er na de dodenherdenking op 4 mei een bijeenkomst is in de Franciscus Xaverius-kerk op ’t Zand. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Vanaf 21.00 uur vindt er een herdenkingsconcert plaats. 

Dit jaar wordt het concert verzorgd door Kamerkoor Fibonacci onder leiding van Marijke van Leerzem. Het programma omvat voornamelijk liederen van hedendaagse componisten. Een greep:

Het ‘Stabat Mater’ van Karl Nystedt met als solist Angela Stevenson op de cello. Die cello geeft het verdriet treffend weer in aangrijpende akkoorden, het koor zingt het verhaal over de moeder die haar zoon ziet sterven.

Het lied ‘War’  van Ivo Antognini  is gebaseerd op een gedicht van Francis Ledwidge, een van de War Poets, die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de loopgraven bij Ieper sneuvelde. Het gaat over duisternis, storm en donder, maar ook over de droom van vrede. In dit stuk heeft de hobo, bespeeld door Evelyn Heuvelmans, een prominente rol bij de verklanking van het verlangen naar vrede en rust.

In het Kyrie ‘The Spheres’ uit de ‘Sunrise Mass’ van Ola Gjeilo wordt het koor in tweeën gesplitst. Langgerekte akkoorden golven heen en weer. Na een korte spanningsopbouw klinkt het koor weer als één: Kyrie eleison, Heer ontferm u. Hierin klinkt hoop, maar ook de opdracht: behoed en bewaar elkaar.

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen