Herinneringsbijeenkomst 2022 van de Herinneringslantaarn (Extern)


Datum/Tijd: zo 20 november 2022, 20:00

20 november 20.00 uur via livestream           

Link op www.herinneringslantaarn.nl

Amersfoort kent een prachtig initiatief: de Herinneringslantaarn. Sinds 2015 kunnen nabestaanden hun overleden dierbaren aanmelden en hen herinneren als ware zij als lichtje opgenomen in de Onze Lieve Vrouwetoren. Het licht van het lantaarndeel van de toren blijft ook na 01.00 uur, als de rest van de toren in duisternis gehuld is, branden als baken van herinnering.

Jaarlijks organiseert het bestuur, waar Power-deelnemers Conny Meslier, Didi van der Hoeven en Walter Gerritsen deel van uitmaken, een Herinneringsbijeenkomst voor de nabestaanden. Het programma heeft een licht contemplatief karakter. Ook deze keer zal Edwin Schimscheimer, dirigent van ons Power-koor, de muzikale omlijsting voor zijn rekening nemen.

Het programma ziet er als volgt uit

–           pianospel door componist/arrangeur Edwin Schimscheimer, bekend van onder meer het Prinsengrachtfestival en muziek voor 750 jaar Amersfoort

–           voordracht ‘Rouw en verwerking’ door Emeritus Hoogleraar Psychotraumatologie Rolf Kleber

–           voordracht van hiervoor geschreven gedicht door Stadsdichter Twan Vet

–           persoonlijke verhalen van nabestaanden ter herinnering van Koos Huurdeman en het echtpaar Schepp

–           opnoemen van de namen van alle in de Herinneringslantaarn opgenomen dierbaren door de vier bestuursleden.

 

Nabestaanden kunnen deze bijeenkomst live bijwonen in het Lieve Vrouwe Theater of via livestream thuis op de bank.

Ook de deelnemers van Power-Amersfoort worden van harte uitgenodigd de bijeenkomst via livestream te volgen. Vanaf 19.45 uur is op 20 november op de homepage van website www.herinneringslantaarn.nl een link zichtbaar, die je hiervoor kunt gebruiken.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen