Interview met Adriaan van Dis


Datum/Tijd: do 28 maart 2019, 20:00 - 22:30

In het kader van de Boekenweek organiseert De Algemene Boekhandel in samenwerking met Bibliotheek Eemland een interview met schrijver Adriaan van Dis.

Ivan Borghstijn zal hem interviewen over zijn werk in relatie tot het boekenweekthema De moeder, de vrouw. 

Adriaan van Dis groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij schreef meerdere boeken over Indië en zijn achtergrond. In 1994 verscheen de meerdere malen bekroonde roman Indische duinen, over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed.

In 2002 verscheen de roman-in-taferelen Familieziek, die door zowel critici als het Nederlandse publiek zeer goed werd ontvangen. Familieziek vertelt over een jongen die zich moet leren weren in een kwade wereld, ook in huis. De opvoeder is een door de oorlog beschadigde man die zijn zoon steeds meer bij zijn waanwereld betrekt.

Enkele jaren geleden verscheen Van Dis’ ‘moederboek’ Ik kom terug waarvoor hij de Libris Literatuurprijs ontving. Ik kom terug is een tragikomedie over een moeder-zoon relatie. Over het woeste leven van een vrouw die, na een lang leven van zwijgen, opeens begint te praten tegen haar zoon – over liefde, verraad en drie oorlogen. De zoon, een romanschrijver, mag haar biograaf worden, maar er is een voorwaarde: hij moet haar een zachte dood bezorgen.

Het gehele oeuvre van Van Dis werd in 2014 bekroond met de Constantijn Huygensprijs.

U bent van harte welkom!

Entree: € 12,50

Reserveren: info@algemeneboekboekhandel of via de ticketservice van Bibliotheek Eemland

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen