Interview met Arjen van Veelen over ‘Amerikanen lopen niet’


Datum/Tijd: wo 17 oktober 2018, 20:00

Woensdag 17 oktober organiseert De Algemene Boekhandel een avond met Arjen van Veelen. Rasboekenvakker Ivan Borghstijn zal Van Veelen interviewen over zijn succesvolle boekAmerikanen lopen niet.

Geen land ter wereld dat zoveel in het nieuws is als Amerika. We volgen de politiek en de media daar op de voet, en kennen Hollywood en New York uit de vele films.
Maar als Arjen van Veelen naar de vergeten stad St. Louis verhuist, schrikt hij: dit is een steenrijk derdewereldland.
Om het Amerika van nu te begrijpen, moet je in St. Louis zijn. Nergens is de kloof tussen arm en rijk, zwart en wit, stad en platteland zo groot als daar.

In Amerikanen lopen niet toont meesterobservator Van Veelen Amerika zoals je dat zelden ziet – en brengt het verrassend dichtbij.

Een van de heerlijkste pennen van Nederland schrijft een van de schrijnendste boeken over de VS die ik ken.’ – David Van Reybrouck
Met een open blik en een scherpe maar ook lichte pen laat hij zien waarom iedereen St. Louis zou moeten kennen.‘ **** – NRC Handelsblad

Locatie; KAdECafé, Eemplein 77, Amersfoort
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10,00 p.p

Reserveren: info@algemeneboekhandel.nl

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen