Interview met schrijver Oek de Jong over Zwarte Schuur


Datum/Tijd: wo 11 maart 2020, 20:00 - 22:00

KAdECafé, Eemplein 75, Amersfoort

Tijdens de Boekenweek organiseert De Algemene Boekhandel in samenwerking met Bibliotheek Eemland een literaire avond met Oek de Jong. Rasboekenvakker Ivan Borghstijn zal De Jong interviewen over zijn roman Zwarte Schuur. 

Op zijn negenenvijftigste heeft schilder Maris Coppoolse een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De internationale pers schrijft erover, het publiek stroomt toe. Maris staat op het toppunt van zijn roem. In de coverstory van een weekblad wordt de bron van zijn obsessieve werk blootgelegd: een misdaad die hij op zijn veertiende beging. Niemand in zijn omgeving is hiervan op de hoogte. Zijn vrienden en bekenden zijn geschokt. Alles begon in een zwart geteerde schuur op een eiland.

Zwarte Schuur is het verhaal van een leven dat door één enkele, catastrofale gebeurtenis wordt getekend. Maris Coppoolse heeft ‘levenslang’. We zien hem als kunstenaar in Amsterdam en New York en kijken diep in zijn complexe huwelijk met de levenslustige en avontuurlijke, maar ook door schuld getekende Fran.

De pers over Zwarte Schuur: Ook in deze roman bewijst (De Jong) weer dat hij de meesterschrijver van het menselijk tekort is.’ – Rob Schouten, Trouw Letter & Geest.

‘Een begenadigde plastische verteller met inzicht in de menselijke psyche en oog voor sublieme details.(…) ‘Zwarte Schuur’ heeft alles in zich een klassieker te worden. De Nederlandse literatuur is verrijkt met een gepijnigd én gelouterd personage: Maris Coppoolse.’ – Gé Vaartjes, De Volkskrant.

Locatie: KAdECafé, Eemplein 75, Amersfoort 
Datum: woensdag 11 maart, aanvang 20.00 uur
Entree: € 12,50 per persoon

Reserveren: info@algemeneboekhandel.nl of tickets via www.bibliotheekeemland.nl 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen