Kerstconcert Quink Vocaal Ensemble, VOL!!


Datum/Tijd: zo 22 december 2019, 20:15 - 22:15

Het concert is vol!

                       

O Magnum Mysterium – Kerstconcert Quink Vocaal Ensemble

Eeuwenlang heeft het kerstverhaal gezorgd voor verwondering en inspiratie. Op zondagavond 22 december zal Quink Vocaal Ensemble, bestaande uit vier gerenommeerde klassieke zangers, een bijzonder kerstconcert geven in de sfeervolle 14e eeuwse kapel van de Mannenzaal te Amersfoort.

Kom in kerststemming bij dit concert van een professioneel ensemble dat in de afgelopen 40 jaar zijn sporen verdiend heeft in de a capella wereld in binnen- en buitenland. U wordt muzikaal meegenomen door de eeuwen heen. Van de vroege motetten uit de renaissance tot de traditionele kerstliederen die net als de motetten in de 16e en 17e eeuw de mensen in kerstsfeer moesten brengen.

Muzikale leidraad in dit kerstconcert is het lied “O magnum mysterium” dat zowel in de renaissance (Byrd) als door meer eigentijdse componisten (Poulenc) is verklankt. Verder zullen bekende en minder bekende kerst-liederen klinken, waarbij de Engelse carols een voorname plaats innemen.

Quink Vocaal Ensemble www.quink.nl
Marjon Strijk, sopraan
Elsbeth Gerritsen, alt
Harry van Berne, tenor
Kees Jan de Koning, bariton

Zondag 22 december 2019, aanvang 20:15
Mannenzaal, Westsingel 47 Amersfoort www.mannenzaal.nl
(Parkeergarage Stadhuisplein aangepast tarief)
Voorverkoop € 20, zaal € 22,50 – kaarten via secretariaat@quink.nl

Het concert is vol!

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen