Koffieconcert: Stabat Mater


Datum/Tijd: ma 7 maart 2022, 10:00 - 11:30

Maandagochtend 7 maart bent u van harte welkom in de Xaveriuskerk, voor een gezellig koffieconcert van pianist Wouter Harbers. Samen met twee topsolisten voert hij het Stabat Mater van Pergolesi uit.

De musici nemen u denkbeeldig mee naar de Dom van Napels op Goede Vrijdag, 30 maart 1736: tot dan toe wordt daar elk jaar het ‘Stabat Mater’ van Scarlatti uitgevoerd. De 26-jarige componist Giovanni Battista Pergolesi heeft echter een nieuwe versie geschreven, die vandaag in première gaat.

Het begin is meteen raak, er vloeien tranen bij tal van luisteraars. De beroemde filosoof Rousseau beschrijft de opening van dit meesterwerk zelfs als “het beste en ontroerendste duet dat ooit uit de pen van een componist is voortgekomen”.

Een groter compliment kan Pergolesi zich niet wensen. Maar hij krijgt het niet meer mee: Pergolesi overlijdt twee weken voor de eerste uitvoering aan de gevolgen van tuberculose, terwijl hij nog maar 26 is. Bijna 286 jaar later wordt dit meesterwerk uitgevoerd in de Xaveriuskerk in Amersfoort! Wees erbij, laat u raken.

Wendeline van Houten vertolkt de sopraanpartij. Marianne Selleger studeerde o.a. bij de beroemde dirigent Nikolaus Harnoncourt in Salzburg; zij vertolkt de altpartij. Wouter Harbers begeleidt beide solisten en licht de muziek toe.

Locatie:           Sint Franciscus Xaveriuskerk, Het Zand 29, 3811GB Amersfoort

Tijden:            Maandagochtend, 7 maart 2022 – Koffie vanaf 10:00 uur

                          Het concert begint om 10:30 uur en duurt ongeveer een uur

Entree:            17,50 euro (incl. koffie) 

Boek tijdig uw tickets via www.koffieconcerten.nl.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen