Koffieconcert: van Bach tot Einaudi


Datum/Tijd: ma 7 oktober 2019, 00:00

Reis door de tijd: van Bach tot Einaudi

Bachs muziek is eigenlijk levend museummateriaal van 300 jaar oud! Pianist Wouter Harbers begint er zijn muzikale tijdreis mee. Reis mee naar het Duitsland van 1700, als startpunt van dit muzikale avontuur!

Na de vrolijke barok belanden we in de deftige Klassieke Periode, met muziek van Mozart. Dan de poëzie van de Romantiek, met muziek van Schubert, Brahms en Fauré. Wist u dat Chopin en Rachmaninoff zich concreet door Bach lieten inspireren? Wouter laat het u graag horen in enkele préludes van deze drie heren.

Uiteindelijk belanden we via Satie bij de moderne klanken van Einaudi. Dankzij het chronologische programma en de toelichtingen van de pianist hoort u duidelijk de ontwikkeling van de muziek in een programma vol muzikale pareltjes!

Op maandag 7 oktober zijn er twee identieke concerten in de Sint Aegtenkapel op ‘t Zand. ‘s Morgens van 10.30-11.30 uur en ‘s middags als proef een extra concert van 14.30-15.30 uur, vanwege de grote belangstelling.

Er is koffie verkrijgbaar vanaf 10.00, resp. 14.00 uur; de zaal is open vanaf 10.10, resp. 14.10 uur.
De toegang is gratis; na afloop is er een collecte.

Iedereen is welkom, maar vanwege de grote belangstelling is reserveren verplicht! Stuur dus een mailtje naar info@wouterharbers.nl of bel 06 – 2676 3338 (spreek bij geen gehoor een bericht in met uw reservering. We bellen u zo snel mogelijk terug).

Deze reeks koffieconcerten is een sociaal initiatief van Stichting Gouden Dagen en pianist Wouter Harbers en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Bouwbedrijf Schoonderbeek.

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen