Korte Wandeling Huizen – ValkeveenDatum/Tijd: di 11 december 2018, 10:30 - 14:30

Voor de december wandeling gaan we naar de meest Noordwestelijke uitloper van de Utrechtse Heuvelrug: het bos- en heidegebied tussen Naarden en Huizen. Een veelzijdige route met bossen en glooiende akkers. Uitzicht op het IJsselmeer, een privé landgoed en een zandverstuiving. Een gebied ook met een rijke historie. Op de bodem van het IJsselmeer liggen de restanten van het oude Naarden, Naruthi, met haar bewogen geschiedenis. Tevens hebben de schilders van de Larense school, waaronder Anton Mauve, eind negentiende eeuw onder meer dit gebied als locatie gebruikt voor hun landschapsschilderijen.

We verzamelen om 10.30 uur op de parkeerplaats van Theehuis Bos en Hei, Oud Huizerweg 30, 1411 GZ  te Naarden.

Volg de A1 richting Amsterdam Neem afrit 8-Blaricum vanaf de A1. Volg richting Blaricum/Huizen. Sla linksaf naar de Rijksstraatweg. Sla rechtsaf naar de Crailoseweg/de N527. Sla linksaf naar de Langerhuizenweg. Sla rechtsaf naar de Nieuwe Bussummerweg. Sla linksaf naar de Langerhuizenweg. Sla rechtsaf naar de Naarderstraat. Sla linksaf naar de Schapendrift. Sla linksaf naar de Duinweg. Ga rechtdoor op de Fazantweg. Sla rechtsaf naar de Oud Huizerweg. De bestemming is na 50 meter links.

De afstand is ongeveer 6 km. We lunchen bij Theehuis Bos en Hei. Honden kunnen aangelijnd mee.

De wandeling zal op woensdag 5 december november begeleid worden door Wil Reijs, 033-4566568 of 06-51338832, wilreijs@gmail.com  en dinsdag 11 december door Marja Kampman, 033-4941616 of 06-44563634, marjakampman@hotmail.com

Aanmelden bij voorkeur vóór 28 november, respectievelijk 4 december (een week voor aanvang)

Geef in het Opmerkingenveld aan:

  1. of je de lunch gebruikt (of niet).
  2. of je met de auto komt (of niet).
  3. in welk deel van Amersfoort of in welk dorp in de omgeving van Amersfoort je woont.

P.S.  Er bestaat de mogelijkheid om na de lunch gezamenlijk een bezoek te brengen aan de Out of Office tentoonstelling in het Singer Museum in Laren. Komende winter verruilen ruim 150 zelden getoonde kunsthistorische hoogtepunten uit diverse Nederlandse bedrijfscollecties hun vertrouwde plek in kantoren en bedrijven voor een plaats in het Singer museum. Neem je museumjaarkaart dus mee!  Er is een toeslag van € 3 voor het bezoek aan deze tentoonstelling.


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen