Korte wandeling kasteel Groeneveld en lage VuurscheDatum/Tijd: di 11 februari 2020, 10:30 - 14:00

Deze wandeling leidt je allereerst over buitenplaats Groeneveld. Het kasteel werd in 1710 gebouwd door de welvarende Marcus Mamuchet en is in de loop van de tijjd door verschillende eigenaren bewoond en uitgebouwd. Het 130 ha grote landgoed wordt beheerd door Staatsbosbheeer. Je komt ook door de boswachterij de Vuursche. Dit bos vormt een groot stiltegebied. Best bijzonder want de Randstad ligt op de spreekwoordelijke steenworp afstand.
Dit heerlijke bosgebied is een lappendeken van voormalige landgoederen. Het ene moment loop je door een dicht en donker dennenbos, even later stap je een open bos in waar de zonnestralen tot de bodem rijken. En af en toe kom je een klimmetje tegen, het blijft wel de Utrechtse heuvelrug!!
Het eindpunt ligt bij het gezellige Grand Cafe Groeneveld. We gebruiken hier de lunch.
De wandeling is 7,5 km.

DE START IS OM 10.30 uur BIJ DE PARKEERPLAATS VAN HET KASTEEL GROENEVELD.

Geef op het aanmeldformulier in het veld “Opmerkingen” aan of je mee luncht, je over een auto beschikt en in welke wijk je in Amersfoort woont. Dit in verband om eventueel afspraken te maken over samen rijden.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar wil.reijs@telfortglasvezel.nl
Wil je je afmelden voor deze wandeling mail dat dan naar ditzelfde adres of als het vlak voor vertrek is, bel dan naar 06-5133 8832.

Deze wandeling wordt geleid door Wil Reijs, 06-5133 8832.

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen