Korte wandeling kasteel Groeneveld en lage Vuursche.Datum/Tijd: wo 5 februari 2020, 10:30 - 14:00

Deze wandeling leidt je allereerst over buitenplaats Groeneveld. Het kasteel werd in 1710 gebouwd door de welvarende Marcus Mamuchet en is in de loop van de tijjd door verschillende eigenaren bewoond en uitgebouwd. Het 130 ha grote landgoed wordt beheerd door Staatsbosbheeer. Je komt ook door de boswachterij de Vuursche. Dit bos vormt een groot stiltegebied. Best bijzonder want de Randstad ligt op de spreekwoordelijke steenworp afstand.
Dit heerlijke bosgebied is een lappendeken van voormalige landgoederen. Het ene moment loop je door een dicht en donker dennenbos, even later stap je een open bos in waar de zonnestralen tot de bodem rijken. En af en toe kom je een klimmetje tegen, het blijft wel de Utrechtse heuvelrug!!
Het eindpunt ligt bij het gezellige Grand Cafe Groeneveld. We gebruiken hier de lunch.
De wandeling is 7,5 km.

HET STARTPUNT IS BIJ DE PARKEERPLAATS VAN KASTEEL GROENEVELD.
WE STARTEN OM 10.30.

Geef op het aanmeldformulier in het veld opmerkingen aan of je mee luncht, je over een auto beschikt en in welke wijk van Amersfoort je woont. Dit laatste om eventueel afspraken te kunnen maken om samen te rijden.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoon nummer naar cvanrooijen@gmail.com.
Wil je je afmelden, mail dat dan naar hetzelfde adres, of telefonisch 06-28775451.

Deze wandeling wordt begeleid door Coby van Rooijen, 0628775451.

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen