Korte Wandeling Landgoed Ruiterberg-Kaapse Bossen, DoornDatum/Tijd: di 11 juni 2019, 10:30 - 14:00

Voor de korte POWER wandeling op woensdag 5 en dinsdag 11 juni gaan we naar Doorn. We wandelen daar in de Kaapse Bossen en passeren het landgoed Ruitenberg. De naam Kaapse bossen is te danken aan Hendrik Swellengrebel die het gebied rond 1750 aankocht na zijn terugkeer uit Zuid-Afrika. De toenmalige bossen rond Doorn deden hem denken aan het bos achter de Tafelberg bij Kaapstad. De Helenaheuvel in het bos is vernoemd naar zijn oudste dochter Helena Johanna Swellengrebel, die al in 1753 stierf, waarschijnlijk in haar eerste kraambed. Het landgoed Ruitenberg wordt gekenmerkt door twee gebouwen: het landhuis en het poortgebouw. Dit gebouw is gebouwd in de stijl van de Delftse School, de luiken voor de ramen zijn geschilderd in blauwwit zandlopermotief en op het torentje staat een windvaan met ruiter te paard, symbool voor De Ruiterberg. Het oorspronkelijke landhuis is in 1916 gebouwd in opdracht van J. Wilmink. Na gedeeltelijk te zijn verwoest door een bombardement in de Tweede Wereldoorlog, is het in 1950 herbouwd, ook in de Delftse Schoolstijl.

De wandeling is ongeveer 5,5 km.  We verzamelen op de parkeerplaats het Doornse Gat aan de Leersumsestraatweg, 3941 MN Doorn, vanwaar we de wandeling starten. Start om 10.30 uur.

We lunchen in chalet Helenaheuvel, Sint Helenalaan 2 in Doorn.

De wandeling zal worden begeleid door Wil Reijs.

Geef op het aanmeldformulier in het veld ‘Opmerkingen’ aan of je mee luncht, je over een auto beschikt en in welke wijk je woont, om eventueel afspraken te kunnen maken om met elkaar samen te rijden.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam, telefoonnummer en e-mailadres naar wilreijs@gmail.com.

Wil je je afmelden voor deze wandeling geef dat dan z.s.m. door aan wilreijs@gmail.com.

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen