Korte Wandeling – Landgoed Schaffelaar, BarneveldDatum/Tijd: wo 2 oktober 2019, 10:30 - 14:00

We starten de Korte Power wandeling van oktober bij het treinstation van Barneveld-Noord. Voordat we het landgoed Schaffelaar opgaan, passeren we eerst een klein stukje bos met een zeer bijzonder, maar bijna vergeten monument, waar we even bij stilstaan. Daarna lopen we naar de ingang van het landgoed. Helaas moeten we daarvoor ongeveer tweehonderd meter over een druk fietspad lopen. Echter dit wordt meer dan goedgemaakt door de mooie, zeer afwisselende wandeling over het romantische Landgoed Schaffelaar. Eerst lopen we over een fraaie, bijna een kilometer lange landgoedlaan, daarna  passeren we  een aantal schitterende vijvers. Uiteindelijk komen we uit bij het kasteel de Schaffelaar. Dit landhuis dateert van rond 1850 en wordt gezien als het belangrijkste Nederlandse landhuis in de neo-tudorstijl. Plaatselijk wordt het Kasteel De Schaffelaar genoemd. Het behoort tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Omdat we inmiddels in het centrum van Barneveld zijn beland, gebruiken, we anders dan gebruikelijk, nu de lunch. Na de lunch lopen we over een andere route terug naar het treinstation in Barneveld-Noord.

De lengte van de wandeling bedraagt  7 km.

We lunchen rond 12.00 uur in restaurant De Hebberd, Jan van Schaffelaarstraat 61, 3771 BS Barneveld.

Voor diegenen die niet over eigen vervoer beschikken. Deze kunnen met de trein (Valleilijn richting Ede-Wageningen vertrek om 10.09 vanaf spoor 4b) vanuit Amersfoort naar het treinstation Barneveld-Noord rijden. Voor diegenen die met de auto komen: deze kunnen hun auto parkeren op het Transferium Barneveld Noord bij het treinstation. Komend vanuit Amersfoort over de A1 neem de afslag 16-Voorthuizen. Onder aan de afslag sla rechtsaf naar de Baron van Nagellstraat/de N805 (borden naar Barneveld). Na 350 m neem de afslag rechts naar de Industrieweg en volg deze tot het Transferium Barneveld-Noord. Let ook op de aanwijsborden Transferium Barneveld-Noord.

De wandeling zal worden begeleid door Coby van Rooijen.

Aanmelden alleen via het aanmeldingsformulier hieronder. Dit formulier wordt zichtbaar op woensdag 11 september 2019. Vanaf die datum kunnen de aanmeldingen plaatsvinden.

Geef op het aanmeldformulier in het veld ‘Opmerkingen’ aan of je mee luncht, je over een auto beschikt en in welke wijk van Amersfoort of dorp in de omgeving van Amersfoort je woont. Dit laatste om eventueel afspraken te kunnen maken om  samen te rijden.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar cvanrooijen@gmail.com. Wil je je afmelden voor deze wandeling mail dat dan naar dit mailadres of, als het vlak voor vertrek is, bel dan naar 0628775451.

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen