Korte wandeling langs het stroomgebied van de Kromme Rijn bij AmelisweerdDatum/Tijd: wo 3 oktober 2018, 10:30

POWER wandeling op woensdag 3 en dinsdag 9 oktober, start om 10.30 uur

Een prachtige wandeling langs het stroomgebied van de Kromme Rijn bij Amelisweerd. Het is ook cultuurhistorisch een interessante plek door de nabijheid van Fort Rhijnauwen, het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de landgoederen van Nieuw Amelisweerd en Oud-Amerlisweerd. Op de laatste buitenplaats heeft onze eerste koning, Lodewijk Napoleon, nog gebivakkeerd. En tot voor kort was het Armando museum er gehuisvest.

De wandeling start vanaf het Theehuis Rhijnauwen, Rhijnauwenselaan, Bunnik. We gebruiken hier ook de lunch. De auto kan geparkeerd worden op het parkeerterrein naast het Theehuis aan de Rhijnauwenselaan. Indien dit vol is, kan er geparkeerd worden op het parkeerterrein van Stayokay Utrecht, ook aan de Rhijnauwenselaan, maar dan voor de brug aan de linkerkant van de weg.

De wandeling van woensdag 3 oktober wordt begeleid door Wil Reijs, 06-51338832. Die van dinsdag 9 oktober door Marja Kampman, 06-44563634.

Er zijn twee aanrijroutes: een via de A12, de ander via de A28.

  • Via A28: Ga verder op de Waterlinieweg; Neem afslag Centrum-West richting Centrum-West: Richting Stadionlaan en Herculeslaan. Weg vervolgen naar de Herculesbrug/de Laan van Maarschalkerweerd. Weg vervolgen naar de Koningsweg/de N411. Sla linksaf naar de Rhijnauwenselaan, Vervolgens sla rechtsaf om op de Rhijnauwenselaan te blijven. Verderop in de bocht van de weg Theehuis Rhijnauwen.
  • Via A12: Neem afslag 19-Bunnik naar N229 richting Bunnik/Odijk/Wijk bij Duurstede. Houd richting Bunnik aan. Ga verder op de Baan van Fectio. Sla linksaf naar de Provincialeweg/de N411. Sla rechtsaf naar de Rhijnauwenselaan. Vervolgens sla rechtsaf om op de Rhijnauwenselaan te blijven. Verderop in de bocht van de weg Theehuis Rhijnauwen.

Met vriendelijke groet, Wil Reijs, tel.: 033-4566568, mobiel: 06-51338832, e-mail: wilreijs@gmail.com.

Aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

N.B. geef op het formulier bij ‘Opmerkingen’ aan in welke wijk in Amersfoort of welke plaats je woont, om gemakkelijk afspraken te kunnen maken over meerijden.


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen